Metallica pomôže nahradiť ukradnuté nástroje skupiny Blistered Earth

NETKY.SK • 30 Apríl 2017, 13:27 • 2 min
Metallica pomôže nahradiť ukradnuté nástroje skupiny Blistered Earth

BRATISLAVA - Americká heavymetalová kapela Metallica pomohla nahradiť výbavu revivalovej skupiny Blistered Earth, ktorá o nástroje prišla po krádeži po vystúpení v Portlande minulú sobotu.

slovakia

left justify in out

Hovorca Metallicy to potvrdil pre portál Pitchfork. Revivalová skupina, ktorá vznikla v roku 2009 a hrá skladby vyššie spomenutej heavymetalovej kapely, na sociálnej sieti Facebook zverejnila zoznam všetkých ukradnutých nástrojov a Metallica si príspevok všimla. „James Hetfield & zvyšok kapely z Metallicy nám nahradili našu výbavu, ďakujeme chalani," vyjadrila sa Blistered Earth v v ďalšom príspevku na Facebooku. „ Je úžasné, že to urobili. Je celkom dobre zdokumentované, že ich vybavenie tiež v minulosti ukradli, a vtedy nemali peniaze, aby si kúpili nové nástroje. Majú teda rovnakú skúsenosť priamo z prvej ruky o tom, aké strašné to môže byť," dodal Shawn Murphy, bubeník revivalovej skupiny z washingtonského Spokane počas rozhovoru pre portál MIRP.

Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles, pričom Kirk Hammett sa pripojil ku kapele v roku 1983. Súčasnú zostavu tvoria aj gitarista a spevák James Hetfield, basgitarista Robert Trujillo a bubeník Lars Ulrich. Debutovali v roku 1983 albumom Kill 'Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), ...And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003), Death Magnetic (2008) a Hardwired... To Self-Destruct (2016). V roku 2013 kapela zverejnila snímku Metallica: Through The Never, ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí, a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Dane DeHaan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies