Metallica plánuje nakrútiť videoklipy ku každej piesni z nového albumu

NETKY.SK • 2 November 2016, 16:10 • 2 min
Metallica plánuje nakrútiť videoklipy ku každej piesni z  nového albumu

SINGAPUR - Americká heavymetalová kapela Metallica plánuje nakrútiť videoklipy ku všetkým skladám z očakávaného dvojalbumu Hardwired... to Self-Destruct. Novinka, ktorá bude obsahovať dovedna dvanásť piesní, sa dostane na trh 18. novembra.

slovakia

left justify in out

"Keďže YouTube je najväčšia televízna stanica na svete, zhodli sme sa, že by sme mohli dať dokopy video ku každej piesni z albumu. Nakrútiť dvanásť videí je trocha bláznovstvo, najmä ak sa snažíte propagovať nahrávku a zabrániť jej úniku. Je to bláznivé, no zároveň je to zábava," uviedol bubeník Lars Ulrich v rozhovore pre singapurský denník The Straits Times.


Muzikanti už z nahrávky predstavili skladby Hardwired, Moth Into Flame a Atlas, Rise!, pričom k prvým dvom menovaným zverejnili aj videoklipy. Na trh sa dostanú aj deluxe edícia s jedným diskom navyše a deluxe box set obsahujúci bonusový materiál. Na produkcii sa podieľali členovia kapely James Hetfield a spomínaný Ulrich spolu s Gregom Fidelmanom, ktorý spolupracoval aj na predchádzajúcom albume kapely s názvom Death Magnetic (2008). Hudobníci plánujú podporiť očakávanú novinku aj na turné.


Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles a momentálne jej zostavu okrem spomínaných členov tvoria aj gitarista Kirk Hammett a basgitarista Robert Trujillo. Debutovali v roku 1983 albumom Kill 'Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), ...And Justice For All (1988), Metallica (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003) a spomínaná Death Magnetic. Okrem toho majú na konte aj spoločný album s Louom Reedom s názvom Lulu (2011). V roku 2013 kapela zverejnila snímku Metallica: Through The Never, ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí, a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Dane DeHaan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona