Metalcoreová kapela The Dillinger Escape Plan vystúpi vo februári vo Viedni

NETKY.SK • 27 September 2016, 14:51 • 2 min
Metalcoreová kapela The Dillinger Escape Plan vystúpi vo februári vo Viedni

VIEDEŇ - Americká metalcoreová kapela The Dillinger Escape Plan sa predstaví 16. februára v rakúskej Viedni. Päťčlenná formácia sa zastaví v miestnej koncertnej hale Szene v rámci svetového turné k albumu Dissociation, ktorý sa dostane na trh v piatok 14. októbra.

slovakia

left justify in out

Kapela sa počas európskej časti šnúry predvedie tiež 12. februára v poľskom Krakove, kde vystúpi v klube Stodoła. Okrem toho zavítajú napríklad aj do Varšavy, Hamburgu, Mníchova, Londýna, Štokholmu, Osla, Turína či Paríža. Turné, ktoré sa začne 12. októbra v americkom meste Baltimore, ukončia 3. marca v nemeckom Wiesbadene.


Členovia skupiny začiatkom augusta ohlásili, že spomínaná štúdiovka Dissociation bude zrejme ich posledným albumom predtým, ako si dajú dlhšiu prestávku. Odmlčať by sa mali práve po nadchádzajúcom svetovom turné.


Pripravovaná šiesta štúdiovka vzniká v produkcii gitaristu Kurta Balloua, ktorý pôsobí v metalcoreovej skupine Converge. Novinka bude obsahovať dovedna jedenásť skladieb, vrátane prvého singla Limerent Death a skladby Symptom Of Terminal Illness. Druhú menovanú si môžu priaznivci experimentálneho zoskupenia vypočuť prostredníctvom služieb Spotify či YouTube, kde je dostupná od pondelka.


The Dillinger Escape Plan vznikli v roku 1997 po tom, ako sa rozpadla skupina Arcane. V súčasnosti formáciu tvoria Ben Weinman (gitara), Liam Wilson (basgitara), Greg Puciato (spev), Kevin Antreassian (gitara) a Billy Rymer (bicie). Kapela, ktorá sa pri voľbe názvu inšpirovala známym gangstrom, má zatiaľ na konte päť štúdioviek - Calculating Infinity (1999), Miss Machine (2004), Ire Works (2007), Option Paralysis (2010) a One Of Us Is the Killer (2013). Komerčne najúspešnejším je ich ostatný album, s ktorým dosiahli v americkom rebríčku Billboard 200 25. priečku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies