Mesut Özil ocenený za pomoc chorým deťom v Brazílii

NETKY.SK • 14 November 2014, 08:21 • 2 min
Mesut Özil ocenený za pomoc chorým deťom v Brazílii

BERLÍN - Špeciálnu cenu organizácie Laureus za charitatívnu prácu prevzal v Berlíne nemecký futbalový reprezentant Mesut Özil.

slovakia

left justify in out

Počas tohtoročného svetového šampionátu v Brazílii sa Özil finančnou pomocou podieľal na sprostredkovaní operácie pre 23 detí z mesta Coroatá postihnutých rázštepom pier a podnebia. Majster sveta Özil si cenu prevzal na štvrtkovej slávnostnej prezentácii odovzdávania cien Laureus Sport v Berlíne pre organizácie a ľudí, ktorí demonštrovali svoju pomoc v sociálnej sfére.

 

"Poskytnúť finančný dar sme sa rozhodli už dávno predtým. Chceli sme zanechať niečo po sebe, čo by pretrvalo aj po svetovom šampionáte v Brazílii, a preto sme sa rozhodli prispieť deťom na operáciu, ktoré to potrebujú,“ uviedol Mesut Özi na serveri AlPS Media. 

 

K prevzatiu prestížneho ocenenia na podujatí v Berlíne, na ktorom sa zúčastnili aj športové legendy Franz Beckenbauer či Franz Klammer, nemecký futbalista poznamenal: "Som poctený tým, že si vybrali práve mňa. Nie je to však len cena, ale najmä motivácia a povzbudenie, aby som sa aj v budúcnosti angažoval v pomoci druhým. Budem sa snažiť byť príkladom aj pre iných vo svete futbalu.“ 

 

Özil momentálne pauzuje pre zranenie kolena a do zostavy futbalového Arsenalu by sa mal vrátiť až niekedy okolo Vianoc a možno až začiatkom budúceho roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona