Mestský okruh v rámci Rallye Tatry si vyskúšali aj veterány

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 14:50 • 2 min
Mestský okruh v rámci Rallye Tatry si vyskúšali aj veterány

POPRAD - Organizátorov teší, že po rozposlaní prihlášok si mohli vyberať, kto sa na podujatí so svojím veteránom predstaví.

slovakia

left justify in out

Mestský okruh v Poprade si dnes popoludní počas 40. ročníka Rallye Tatry vyskúšali aj historické vozidlá. Veterány sa pod Tatrami stretli v rámci jubilejného 30. ročníka zrazu členov a priateľov Tatranského veterán car clubu. Ten vznikol na prelome 70. a 80. rokov a na zraz si tento rok pozvali účastníkov z celého Slovenska a takisto aj veterány z Maďarska a Českej republiky. 

"Určite to bol pre nás zážitok, hoci sme nešli určite tak rýchlo ako bežné rely autá, keďže naše veterány majú 50 až 80 rokov. Bežne sa vezieme rýchlosťou od 40 do 60 kilometrov za hodinu, teraz to bolo tak 50, do zákrut o čosi pomalšie. V každom prípade sme si to užili," konštatoval predseda Tatranského veterán car clubu Jozef Pollág s tým, že takúto možnosť doposiaľ veterány počas svojho zrazu nikdy nemali. Diváci, ktorí dnes zavítali do Popradu, tak mali možnosť vidieť, ako ide automobilová technika dopredu a ako sa za tie roky vyvíjala. Zároveň si mohli porovnať historické vozidlá s tými najnovšími. 

V rámci stretnutia sa dnes veterány najprv predstavili na Námestí sv. Egídia a po skončení okruhu v rámci Rallye Tatry sa presunuli pred Dom kultúry do Svitu a odtiaľ ku kaštieľu v Lučivnej. 

"Okrem toho, že sa navzájom stretneme a vymeníme si skúsenosti pri zveľaďovaní našich historických miláčikov, urobíme radosť aj verejnosti, u ktorej sa podobné akcie tešia veľkému záujmu. Veď na týchto vozidlách je prezentovaný vývoj motorizmu vrátane dizajnérskej práce, ako aj konštrukcie jednotlivých automobilov. Pri pohľade na tieto historické vozidlá, človek často zistí, že sa pozerá na umelecké dielo, ktoré niekedy predbehlo aj dnešnú dobu," dodal Pollág. 

Organizátorov teší, že po rozposlaní prihlášok si mohli vyberať, kto sa na podujatí so svojím veteránom predstaví. "Z kapacitných a finančných možností sme mohli potvrdiť účasť iba 25 vozidlám. Aj preto sme starostlivo vyberali a veríme, že návštevníci a priaznivci veteránov sú s naším výberom spokojní,"dodal Pollág. Na podujatí sú vystavené vozidlá vyrobené od roku 1905 až po tzv. youngtimery, vozidlá do roku výroby 1982. "Z prihlásených spomeniem Talbot z roku 1912, Fiat 1500 cabrio z 1936, Škodu Populár z roku 1938, Velorex z 1964 či legendárne Ferrari z roku 1972," vymenoval Pollág. Celkovo rýchlostnú skúšku na Rallye Tatry absolvovalo 25 veteránov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies