Mestskí poslanci zvýšili plat primátorovi Banske Bystrice, dostane takmer 4800 eur

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 08:11 • 2 min
Mestskí poslanci zvýšili plat primátorovi Banske Bystrice, dostane takmer 4800 eur

BANSKÁ BYSTRICA – Mestskí poslanci na svojom včerajšom rokovaní odsúhlasili zvýšenie platu primátorovi Banskej Bystrice Jánovi Noskovi. Za tento návrh nehlasovali prítomní poslanci z klubu Banskobystrická alternatíva.

slovakia

left justify in out

Podľa zákona automatická valorizácia, ktorá vychádza z priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve, vyčíslenej na základe údajov Štatistického úradu SR za predchádzajúci rok, síce nepodlieha schváleniu mestského zastupiteľstva (MsZ), no poslanci môžu rozhodnúť o navýšení platu do zákonom prípustnej výšky 70 percent.

 

Ako uvádza dôvodová správa, primátorovi mesta podľa zákona patrí plat, ktorý je súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve, vyčíslenej Štatistickým úradom SR za predchádzajúci kalendárny rok, a násobku 3,19, ktorý platí v prípade mesta do počtu 100.000 obyvateľov. Výsledný plat môže MsZ svojím rozhodnutím zvýšiť až na maximum. To sa dnes aj udialo na základe pozmeňujúceho návrhu.

 

Podľa dôvodovej správy po valorizácii, keď priemerná mesačná mzda zamestnanca v národnom hospodárstve SR za rok 2015 dosiahla 883 eur a pri doterajšom 60-percentnom navýšení, mal byť plat primátora zaokrúhlene okolo 4500 eur. Po schválení pozmeňujúceho návrhu o navýšení o 70 percent bude necelých 4800 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies