Mestskí poslanci v Trenčíne prelomili Rybníčkovo veto na cesty

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 12:29 • 2 min
Mestskí poslanci v Trenčíne prelomili Rybníčkovo veto na cesty

TRENČÍN – Trenčianski mestskí poslanci na dnešnom rokovaní prelomili veto primátora Richarda Rybníčka (nezávislý) v súvislosti so zvýšením rozpočtu na cesty. Ešte 18. apríla odsúhlasili na mestskom zastupiteľstve 150-tis. eur na opravu výtlkov po náročnej zimnej sezóne. Dnes toto svoje rozhodnutie potvrdili.

slovakia

left justify in out

Hoci primátor s názorom poslancov na zvýšenie prostriedkov na opravu výtlkov súhlasil, problém videl v spôsobe, akým to urobili. Chýbala mu 15-dňová lehota, počas ktorej mala byť takáto zmena rozpočtu vyvesená na úradnej tabuli. Uznesenie o zvýšení rozpočtu na cesty preto vetoval. 

Podľa poslanca Pavla Kubečku (Smer-SD), ktorý potvrdenie uznesenia mestského zastupiteľstva navrhoval, bol postup poslancov v tomto prípade správny a v súlade so zákonom. Ich stanovisko odobrilo aj Regionálne združenie miest a obcí Stredného Považia. „Zmeny rozpočtu nie je potrebné zverejňovať,“ povedal Kubečka s tým, že sa snažili riešiť krízový stav na cestách. 

Rybníček sa naďalej drží svojho názoru, ktorý považuje za transparentný. Je presvedčený, že poslanci by mali vedenie mesta či obce o takýchto výrazných zmenách rozpočtu informovať. „Z rozpočtu sa takto môže spraviť trhací kalendár,“ varuje primátor s tým, že rozhodnutie poslancov rešpektuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies