Mestskí poslanci chcú opäť obmedziť nočný život v centre Bratislavy: Žiadne ponocovanie cez týždeň

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 12:25 • 2 min
Mestskí poslanci chcú opäť obmedziť nočný život v centre Bratislavy: Žiadne ponocovanie cez týždeň

BRATISLAVA - Ľudia môžu do 23. marca pripomienkovať nový návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti Bratislava - Staré Mesto.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informuje oficiálna internetová stránka mestskej časti, pripomienky k návrhu možno podávať písomne na adresu miestneho úradu na Vajanského nábreží 3, elektronicky na e-mailovú adresu zuzana.ligasova@staremesto.sk alebo osobne na miestnom úrade v kancelárii Zuzany Ligasovej. V prípade schválenia poslancami, nadobudne VZN účinnosť 15. apríla.

Podľa návrhu VZN o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území Starého Mesta sa prevádzková doba v obchode určuje od pondelka do nedele od 6:00 do 22:00. Prevádzková doba v reštaurácii sa určuje od pondelka do nedele od 7:00 do polnoci, v kaviarni či cukrárni od pondelka do nedele od 7:00 do polnoci, v nočnom bare, na diskotéke či v klube od nedele do stredy od 10:00 do jednej hodiny rannej, vo štvrtok od 10:00 do druhej hodiny rannej a v piatok a v sobotu od 10:00 do štvrtej hodiny rannej. Vinárne a pivárne budú môcť byť otvorené podľa návrhu VZN od nedele do štvrtka od 7:00 do polnoci a v piatok a sobotu od 7:00 do jednej hodiny rannej. Predaj cez okienko sa určuje od 6:00 do polnoci a terasy budú môcť fungovať od pondelka do nedele od 8:00 do 22:00 okrem terás v historickej časti mesta vymedzenej podľa VZN o miestnej dani za vjazd a zotrvanie motorového vozidla v historickej časti mesta na území Starého Mesta sa určuje od pondelka do nedele od 8:00 do polnoci.

Pôvodný návrh VZN o otváracích hodinách prevádzok a podnikov schválili staromestskí poslanci ešte v septembri 2016, starosta Radoslav Števčík ho však nepodpísal. Podľa pôvodného návrhu VZN mali byť prevádzky otvorené do 22:00 s tým, že tie prevádzky, ktoré by splnili určité technické opatrenia, mali byť otvorené cez týždeň do polnoci a cez víkend do jednej hodiny po polnoci. Prevádzky v pivničných priestoroch mali byť otvorené do 5:00 ráno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona