Mestskí policajti v Bratislave striehli na dodržiavanie povinností taxikárov

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 16:45 • 2 min
Mestskí policajti v Bratislave striehli na dodržiavanie povinností taxikárov

BRATISLAVA - Bratislavskí mestskí policajti dnes kontrolovali taxikárov na bratislavskej autobusovej stanici či na letisku.

slovakia

left justify in out

Z 27 kontrolovaných taxíkov zistili porušenia u dvoch - jeden taxikár nemal potrebné doklady a na jednom vozidle chýbalo označenie. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy Ľubomíra Miklovičová, zistenia polícia odovzdala na doriešenie príslušnému orgánu.


Bratislavskí mestskí poslanci dnes skontrolovali taxíky na Autobusovej stanici Mlynské Nivy, na Letisku M. R. Štefánika a ďalších štyroch miestach, ktoré často využívajú turisti. Do kontroly sa zapojilo 12 príslušníkov mestskej polície. Kontrolovali taxametre, vybavenie vozidla a zamerali sa aj na to, či taxíky stoja na vyznačených stanovištiach. Policajti tiež zisťovali, či je na vozidle vyznačená sadzba cestovného, vodičom kontrolovali potrebné doklady i koncesné listiny a sledovali, či je taxík riadne označený.

 

„Chceme oddeliť poctivých taxikárov od tých, ktorí nerešpektujú predpisy. Našou snahou je zvyšovať kvalitu poskytovaných služieb. Nebudeme preto tolerovať tých taxikárov, ktorí porušujú predpisy a narúšajú prirodzené konkurenčné prostredie medzi taxi službami. S blížiacou sa turistickou sezónou budeme častejšie kontrolovať taxislužby na prístupových miestach turistov do Bratislavy, teda napríklad na hlavnej stanici alebo na letisku," uviedol na margo dnešných kontrol náčelník bratislavskej mestskej polície Peter Krajíček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies