Mestskej polícii v Bratislave pribudli nové elektrické kolobežky

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 13:41 • 2 min
Mestskej polícii v Bratislave pribudli nové elektrické kolobežky

BRATISLAVA - Mestskí policajti v Bratislave budú v službách využívať aj dve nové elektrické kolobežky. Určené sú najmä na hliadkovanie v pešej zóne, Horskom parku, na Vajanského nábreží, ale aj v Medickej záhrade. Kolobežky dnes mestskej polícii odovzdal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

slovakia

left justify in out

Elektrické kolobežky s dojazdom okolo 80 kilometrov a obmedzenou rýchlosťou do 25 kilometrov za hodinu kúpilo mestskej polícii hlavné mesto dokopy za 2977 eur. "Sú dostatočne rýchle a zároveň ekologické. Je to krok smerom k smart riešeniam. Pre ich kúpu sme sa inšpirovali v západoeurópskych metropolách, dokonca aj Košice majú takéto kolobežky," priblížil Nesrovnal.

 

Náčelník bratislavskej mestskej polície Ivan Lechner vidí výhodu v nových kolobežkách aj v tom, že šetria pohonné látky a policajti sa s nimi rýchlejšie dostanú na miesto zásahu.

 

"Tento dopravný prostriedok bude využívaný predovšetkým v rámci historického centra Bratislavy. Je to sezónna záležitosť, ale myslíme si, že je to veľmi účinné zariadenie a zaujímavé aj pre turistov," podotkol.

 

Primátor nevylučuje kúpu ďalších kolobežiek pre mestských policajtov. "Uvidíme podľa potreby. Keď sa osvedčia, nevylučujeme, že ich počet rozšírime," uviedol.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies