Mestské zastupiteľstvo v Galante vyčlenilo ďalšie peniaze pre Galandiu

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 13:26 • 2 min
Mestské zastupiteľstvo v Galante vyčlenilo ďalšie peniaze pre Galandiu

GALANTA – Mestské zastupiteľstvo v Galante vyčlenilo 40-tisíc eur z mestského rozpočtu pre svoju spoločnosť Galandia, ktorá má v správe kúpalisko s rovnakým názvom. To je od decembra minulého roka zatvorené pre údajné problémy so statikou. Spoločnosť, ktorá zostala zo dňa na deň bez príjmov, dostala finančnú výpomoc 100-tisíc eur na svoju prevádzku aj vo februári. Ďalších viac ako 36-tisíc eur poslanci určili na stavebno-technický prieskum a oplotenie budovy kúpaliska.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie je jasné, či bude počas leta sprístupnená aspoň časť vonkajšieho areálu. Primátor Peter Paška na rokovaní poslaneckého zboru povedal, že keby mal rozhodovať on, letnú sezónu by neotvoril. S otvorením letnej časti kúpaliska neráta ani finančný plán spoločnosti Galandia. Samotnú budovu kúpaliska má stavebný úrad v krátkom čase prekvalifikovať na stavenisko, okolo ktorého bude postavené dočasné oplotenie. Až stavebno-technický prieskum má určiť, v akom rozsahu bude potrebná sanácia budovy. Odborníci na statiku, ktorí ju posudzovali, dospeli v otázke poškodenia budovy k rozdielnym záverom.

 

Konateľka Galandie Iveta Michalíková požadovala od samosprávy pôvodne čiastku 150-tisíc eur, ktorá mala zaručovať chod spoločnosti do konca roka. Peniaze boli okrem iného určené aj na platy a odvody konateľky, ekonómky a údržbárov. Poslanci jej určili len 40-tisíc eur s tým, že ide peniaze ktoré musia stačiť na chod spoločnosti do konca júna.

 

Galandia bola v prevádzke od leta roku 2007. Celkové náklady na výstavbu kúpaliska s celoročnou prevádzkou a kapacitou až 2 400 návštevníkov za deň dosiahli približne osem miliónov eur, zhruba polovicu galantská radnica získala z európskych fondov. Keďže radnica sa zaviazala prevádzkovať akvapark najmenej 15 rokov, reálne hrozí, že časť peňazí bude musieť vrátiť. Do Galanty sa prichádzalo kúpať ročne viac ako 100-tisíc návštevníkov, z toho asi päť percent obyvateľov mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona