Mestská rada Paríža bojuje o nový mrakodrap v meste

NETKY.SK • 18 November 2014, 06:53 • 2 min
Mestská rada Paríža bojuje o nový mrakodrap v meste

PARÍŽ - Mestská rada Paríža dnes po mimoriadne prudkej debate 83 hlasmi ku 78 zamietla plány na výstavbu nového mrakodrapu v historickej panoráme z 19. storočia.

slovakia

left justify in out

Boj sa však neskončil, pretože socialistická starostka mesta Anne Hidalgová ihneď vyhlásila hlasovanie za neplatné, očividne dúfajúc, že sa jej podarí presadiť nové hlasovanie, informovala tlačová agentúra AP.
      

Dnešné hlasovanie bolo o tom, či má Paríž byť zakonzervovaný ako zbierka majstrovských diel, ktorá priťahuje turistov z celého sveta, alebo má pristúpiť k inovácii a doplniť historické objekty modernou architektúrou. 
      

Nový mrakodrap, ktorý dnes rada v tajnom hlasovaní odmietla, sa nazýva Tour Triangle. Budova pripomína sklený kužeľ a bola by treťou najvyššou v Paríži po Eiffelovej veži a veži Montparnasse. Táto "moderná pohroma" podľa jej kritikov kazí mestu panorámu, tvrdia vyše 40 rokov po jej postavení.
      

Starostka Hidalgová Tour Triangle podporuje, ale jej spojenci zo strany zelených projekt odmietli. Niektorí konzervatívni členovia rady povedali, ako hlasovali, čím podľa starostky porušili pravidlá tajného hlasovania a preto je neplatné. Architektonická agentúra Herzog & De Meuron, ktorá mrakodrap navrhla, sa k hlasovaniu nechcela vyjadriť.
      

Tour Triangle by mala ponúkať kancelárie na 42 podlažiach v blízkosti parížskeho hlavného výstavného centra v Porte Versailles na južnom okraji Paríža.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies