Mestská polícia v Bratislave kontroluje státie áut na cyklochodníkoch

NETKY.SK • 5 August 2016, 13:00 • 2 min
Mestská polícia v Bratislave kontroluje státie áut na cyklochodníkoch

BRATISLAVA - Cyklohliadky Mestskej polície v Bratislave dnes kontrolujú dodržiavanie verejného poriadku, pričom sa zameriavajú aj na rešpektovanie zákazu zastavenia a státia na cestičkách pre cyklistov v okrese Bratislava II. Kontrolujú napríklad situáciu na Mlynských Nivách alebo vo Vrakuni pri futbalovom štadióne. TASR informovala hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave Ľubomíra Miklovičová.

slovakia

left justify in out

Od začiatku tohto roka Mestská polícia v Bratislave zistila 72 priestupkov súvisiacich so státím na cestičke pre cyklistov. V rovnakom období minulého roka ich bolo 37. V porovnaní s minulým rokom tak ide o vyše 100-percentný nárast zistených priestupkov. Na približne jednu tretinu priestupkov upozornili občania, ostatné zistili mestskí policajti vlastnou činnosťou.

 

"V rámci našich personálnych možností robíme všetko pre zlepšovanie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v Bratislave. Nechceme tolerovať tých, ktorí ohrozujú bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. Cestičky pre cyklistov patria cyklistom, mestskí policajti preto stále častejšie kontrolujú, či nedisciplinovaní vodiči porušovaním zákazu zastavenia a státia na cykloceste neohrozujú ich bezpečnosť," povedal náčelník mestskej polície Peter Krajíček.

 

Od začiatku tohto roku mestská polícia zaevidovala 3628 priestupkov, keď vodiči nenechali voľnú šírku chodníka najmenej 1,5 metra. V rovnakom období minulého roka išlo o 2292 priestupkov. V tomto roku ide teda o viac ako 50-percentný nárast.

 

"Chodník je určený v prvom rade pre chodcov, nie pre autá. Pokiaľ vodič nenechá na chodníku dostatočný priestor, ohrozuje tým všetkých chodcov a najmä tých, voči ktorým je treba byť obzvlášť opatrní. Napríklad rodičov s kočíkmi, nevidiacich alebo osoby na invalidnom vozíku," doplnil Krajíček.

 

Za státie na cestičke pre cyklistov alebo v prípade, že vodič nenechá voľnú šírku chodníka najmenej 1,5 metra, môže mestská polícia uložiť blokovú pokutu do výšky 50 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies