Mestská polícia v Bratislave intenzívnejšie kontroluje zneužívanie bus pruhov

NETKY.SK • 3 August 2016, 12:11 • 2 min
Mestská polícia v Bratislave intenzívnejšie kontroluje zneužívanie bus pruhov

BRATISLAVA – Mestská polícia v Bratislave sa intenzívnejšie zamerala na priestupky, ktoré súvisia so zneužitím bus pruhov. Podľa náčelníka bratislavskej mestskej polície Petra Krajíčka chce prísnejšie postupovať v prípade vodičov, ktorí svoje vozidlo zastavia či odstavia v bus pruhu, ale i na autobusovej zastávke.

slovakia

left justify in out

Kontrolovať budú policajti i to, či vodiči neodstavili na okrajoch vozovky svoje auto tak, že bránia prejazdu vozidiel MHD.

 

"Takíto vodiči svojím konaním spomaľujú verejnú dopravu, no najmä ohrozujú bezpečnosť účastníkov cestnej premávky," zdôraznil Krajíček.

 

Monitorovať situáciu budú policajti najmä na miestach, na ktoré ich upozornil Dopravný podnik Bratislava (DPB). "Ide napríklad o ulice Štefánikova, Šancova, Mickiewiczova, Trenčianska, Obchodná, Vazovova, Záhradnícka. Intenzívnejšie kontrolujeme aj situáciu pri Národnom onkologickom ústave a Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb, kde zaznamenávame prípady, že nesprávnym parkovaním nie je umožnený prejazd vozidiel MHD," uviedol Krajíček. Počas piatkového a nedeľňajšieho popoludnia bude vo zvýšenej pozornosti aj okolie autobusovej stanice a Hlavnej stanice.

 

"V uplynulých dňoch sme zaznamenali najviac priestupkov na Mýtnej, Šancovej a Štefánikovej ulici," zhodnotil náčelník MsP kontroly v predchádzajúcich dňoch.

 

Mestskí policajti môžu za porušenie predpisov súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky uložiť pokutu do výšky 50 eur alebo dať pokyn na odtiahnutie vozidla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies