Mestská polícia v Banskej Bystrici rozširuje svoje pôsobenie v problémových lokalitách

NETKY.SK • 20 November 2015, 15:11 • 2 min
Mestská polícia v Banskej Bystrici rozširuje svoje pôsobenie v problémových lokalitách

BANSKÁ BYSTRICA - Po krátkej skúšobnej prevádzke dnes v Banskej Bystrici oficiálne otvorili nové stanovište mestskej polície v priestoroch Základnej školy Moskovská na sídlisku Fončorda.

slovakia

left justify in out

„Tento krok je reakciou na požiadavky obyvateľov Radvane, Fončordy i Kremničky na riešenie rôznych socio-patologických stavov v týchto lokalitách, aj na požiadavku školy. Veríme, že to prinesie to, čo sa očakáva, bezpečnosť, istotu a aj pomoc pre deti. Tento objekt bude slúžiť pre operačné zásahy aj v nočných hodinách, takže som rád, že sme to mohli otvoriť, že to prinesie do tejto lokality istotu a bezpečnosť,“ povedal pri otvorení primátor mesta Ján Nosko.


„Keď sem hliadka nastúpi na zmenu, tak sa nemusí vracať naspäť do mesta na základňu, ale túto lokalitu bude monitorovať, bude tu prítomná počas celej zmeny, má tu všetko, čo potrebuje k svojej činnosti. Tu si jej členovia môžu spraviť hygienickú prestávku, môžu si tu dať čaj, oddýchnuť si a zároveň skontrolovať celú túto lokalitu a dohliadnuť na objekt školy, kde sa často zdržiavajú ľudia, ktorí sem nepatria,“ spresnil pre agentúru SITA náčelník mestskej polície Miroslav Bálint.


Spokojnosť vyjadrila aj Marta Melicherová, riaditeľka Základnej školy Moskovská, ktorá poskytla mestskej polícii priestory. „Veľmi som sa potešila, lebo štyri roky som žiadala, aby prišli policajti do týchto končín, priestory na to škola mala. Stretávali sa tu skupinky chlapcov, ktorí dosť nepriaznivo pôsobili na žiakov, keď chodili do školy. Keď sa toto zriadilo, tieto partie sa prestali schádzať pred školou a myslím si, že tá bezpečnosť detí sa tým zabezpečila a budú chodiť bez strachu do školy. Sme škola s veľkým areálom, ktorý potrebuje stály dohľad v záujme poriadku i bezpečnosti,“ dodala.


Mestská polícia zabezpečuje bezpečnosť a poriadok aj pomocou kamerového systému. Kamery sú umiestnené tak, aby monitorovali lokality v centre mesta, v mestských častiach Sásová, Fončorda a Prednádražie. V súčasnosti je v prevádzke 22 kamier. „Spracovali sme projekt na ďalšie štyri kamery a dúfame, že bude schválený. Okrem toho máme prísľub od firmy Gamo, ktorá sídli na Kyjevskom námestí blízko Základnej školy Moskovská, že nám poskytnú dve ďalšie kamery a my ich budeme spravovať a využívať aj pre naše účely, “ doplnil Miroslav Bálint.


Mestská polícia v Banskej Bystrici 24 hodín denne prevádzkuje aj pult centralizovanej ochrany, na ktorý je napojených 27 škôlok a ďalších 15 objektov vo vlastníctve mesta. "Za posledné štyri roky jeho fungovania sa podstatne znížili škody. Keď sa aj nepovolaná osoba do objektu dostane, nestihne napáchať škody, pretože hneď tam zasiahne naša hliadka v ktorúkoľvek dennú a nočnú hodinu," skonštatoval Bálint.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies