Mesto v Číne je ťažko skúšané: Opäť zazneli výbuchy, úrady nariadili evakuáciu

NETKY.SK • 15 August 2015, 10:24 • 2 min
Mesto v Číne je ťažko skúšané: Opäť zazneli výbuchy, úrady nariadili evakuáciu

TCHIEN-ŤIN - Nové výbuchy boli dnes počuť v priemyselnej časti čínskeho prístavného mesta Tchien-ťin, kde predtým prišlo o život najmenej 85 ľudí a vyše 700 utrpelo zranenia. Informovali o tom čínske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry China News Service sa tri dni po katastrofe ozvalo sedem alebo osem explózií a opäť sa rozhorel väčší požiar. Navyše najmenej z troch miest sa začali valiť stĺpy čierneho dymu. Úrady dnes nariadili evakuáciu obyvateľov v okruhu troch kilometrov od miesta nešťastia. Policajti obchádzali oblasť a cez amplióny vyzývali ľudí, aby ju opustili. Podľa očitých svedkov tam vládol chaos.

 

 

Po nových výbuchoch evakuovali aj dočasnú ubytovňu pre ľudí bez strechy nad hlavou zriadenú v budove základnej školy. Dôvodom evakuácie sú podľa agentúry Sinchua obavy z možnej zmeny smeru vetra, takže do ovzdušia zrejme unikli jedovaté plyny. Obyvatelia boli tiež požiadaní, aby nosili rúška.

 

 

V areáli prístavu, kde ku katastrofe došlo, sa nachádzal sklad nebezpečných látok. Viac ako 200 armádnych špecialistov stále pracuje na objasnení príčin explózií.

 

Podľa úradov je koncentrácia toxických látok v ovzduší pod prahovými hodnotami. Zistilo sa však, že v prístave sa skladoval aj kyanid sodný, ktorého stopy sa našli vo vzorkách odpadových vôd.

 

V oblasti zničenej stredajšími výbuchmi dnes záchranári našli ďalšieho preživšieho. Podľa štátnej televízie CCTV ide o muža-štyridsiatnika, jeho identita zatiaľ nie je známa.

 

Rodinní príslušníci 21 nezvestných hasičov dnes narušili tlačovú konferenciu úradov a dožadovali sa informácií, či sú ich blízki ešte nažive.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona