Mesto Trenčín za necelých päť rokov znížilo celkový dlh o 24,5 milióna eur

NETKY.SK • 21 Október 2015, 16:49 • 2 min
Mesto Trenčín za necelých päť rokov znížilo celkový dlh o 24,5 milióna eur

TRENČÍN - Mesto Trenčín znížilo svoj celkový dlh za necelých päť rokov o 24,5 milióna eur. Na dnešnom zasadnutí trenčianskeho Mestského zastupiteľstva o tom informoval primátor mesta Richard Rybníček.

slovakia

left justify in out

Celkové záväzky mesta ku koncu roka 2010 boli 39,7 milióna eur, k 30. septembru tohto roka sa pohybovali na úrovni 15,2 milióna eur. „Celkový dlh mesta sa za posledných päť rokov znížil viac ako o 60 %. Dlh klesá priebežne stále i keď už nie tak rýchlo ako v minulých rokoch. Je to preto, že už aj investujeme,“ konštatoval Rybníček.

 

Ako dodal, aj výška prijatých úverov je už nižšia ako celoročná výška splatených záväzkov mesta. Celková zadlženosť Trenčína sa podľa neho momentálne pohybuje na úrovni asi 37 % celkových bežných príjmov v minulom roku.

 

„Kým ku koncu roka 2014 sa priemerný dlh na jedného obyvateľa Trenčína pohyboval na úrovni 714 eur, ku koncu augusta tohto roku to bolo v priemere 282 eur na jedného obyvateľa mesta,“ doplnil Rybníček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies