Mesto Trebišov dokončuje nájomné byty pre 104 rodín

NETKY.SK • 16 August 2010, 12:45 • 2 min
Mesto Trebišov dokončuje nájomné byty pre 104 rodín

Mesto Trebišov dokončuje nájomné byty pre 104 rodín

slovakia

left justify in out

Výstavbu nájomných bytov pre 104 rodín dokončuje mesto Trebišov. Podľa prednostu Mestského úradu Rastislava Petroviča ich postavili na mestských pozemkoch zo štátnej dotácie, úverových zdrojov a vlastného rozpočtu.
"Mestský úrad eviduje viac ako 400 žiadostí o pridelenie nájomného bytu. Ak všetko prebehne v zmysle platnej legislatívnej úpravy, tak v jesenných mesiacoch sa do nových štandardných bytov nasťahuje 78 rodín na sídlisku Juh a 26 rodín do nízkoštandardných v spádovej oblasti ulice Ivana Krasku," spresnil dnes pre TASR Petrovič. O tom, kto bude novým podnájomníkom, rozhodne trebišovské mestské zastupiteľstvo po schválení v bytovej komisii.
Petrovič informoval, že náklady na výstavbu sa priblížili k 4 miliónom eur, pričom zo Štátneho fondu rozvoja bývania dostala samospráva úver vyše 2,5 milióna eur, ktorý splatí z nájomného, vyše 1 milión eur predstavoval nenávratný príspevok ešte od Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR, z vlastných prostriedkov investovali vyše 380.000 eur.
Podľa Dagmar Hlavatej z komunikačného oddelenia Ministerstva hospodárstva a výstavby SR bolo v roku 2008 bolo na program nájomných bytov, o ktoré majú veľký záujem najmä mladé rodiny a ľudia v sociálnej núdzi, vyčlenených 55,25 milióna eur a v roku 2009 približne 60,5 milióna eur. "Či sa podarí na budúce roky zabezpečiť plánované objemy finančných prostriedkov na program rozvoja bývania záleží od rokovaní o príprave budúcoročného štátneho rozpočtu na a od reálnych možností ekonomiky," uviedla Hlavatá.
V záujme efektívnejšieho vynakladania verejných prostriedkov rezort pripravuje niektoré zmeny. Zásadnou zmenou je, že podporu možno poskytnúť len na obstarávanie nájomných bytov, ak ich priemerná plocha nepresiahne 60 m2. Pri technickej vybavenosti sa upúšťa od podpory technickej vybavenosti, ktorá podporuje výstavbu a užívanie rodinných domov, dodala Hlavatá.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies