Mesto stoplo výstavbu najväčšej mešity na severe krajiny

NETKY.SK • 10 Október 2017, 18:23 • 2 min
Mesto stoplo výstavbu najväčšej mešity na severe krajiny

MILÁNO - Plánovaná výstavba najväčšej mešity na severe Talianska v Sesto San Giovanni neďaleko Milána je otázna.

slovakia

left justify in out

Mesto totiž stiahlo stavebné povolenie pre tento objekt so zdôvodnením, že Islamské kultúrne centrum, ktoré by malo výstavbu financovať, nesplnilo viacero dohodnutých záväzkov.

Informovali o tom dnes zdroje z obecnej rady.

 

Mešita s kapacitou 4000 miest mala vyrásť v niekdajšom priemyselnom areáli satelitného mesta pri Miláne. Sesto San Giovanni sa do spravodajstva svetových médií dostalo, keď tam talianski policajti krátko pred vianočnými sviatkami 2016 pri rutinnej kontrole zastrelili Tunisana Anisa Amriho, medzinárodne hľadaného atentátnika z vianočného trhu v Berlíne.

 

Moslimská komunita sa zaviazala, že sa sama postará o obnovu priemyselnej lokality, v ktorej mala vyrásť mešita, nesplnila si však viacero finančných záväzkov, uviedol starosta Roberto Di Stefano. Súčasná stredopravá koalícia, ktorá prevzala vedenie tradične ľavicového mestečka po ostatných komunálnych voľbách, je dlhodobo odporcom výstavby mešity.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona