Mesto Poprad vyhlásilo pre množstvo snehu 2. kalamitný stupeň

NETKY.SK • 7 Február 2013, 09:36 • 2 min
Mesto Poprad vyhlásilo pre množstvo snehu 2. kalamitný stupeň

Mesto Poprad vyhlásilo pre množstvo snehu 2. kalamitný stupeň - Zaujímavosti V meste Poprad napadalo za posledných 12 hodín do 40 centimetrov čerstvého snehu.

slovakia

left justify in out

img

V meste Poprad napadalo za posledných 12 hodín do 40 centimetrov čerstvého snehu. Vzhľadom na neutíchajúce sneženie a prvé problémy v doprave vyhlásila samospráva na území mesta 2. kalamitný stupeň.

"Absolútnou prioritou je udržať prejazdné komunikácie zaisťujúce hromadnú autobusovú dopravu, príjazdy ku zdravotníckym zariadeniam a dopravno nebezpečné miesta. Údržba sa vykonáva pluhovaním, posypom a po ukončení sneženia v prípade potreby odvozom snehu," povedal na margo aktuálnej situácie v Poprade riaditeľ Správy mestských komunikácií (SMK) Peter Fabián. 

Ako ďalej uviedol, na území mesta je momentálne vo výkone 17 kusov techniky SMK, ako aj niekoľko strojov od externých subjektov. "Postupne mesto povoláva ďalšiu dostupnú a voľnú techniku. Najväčší problém s čistením komunikácií je pri parkoviskách na sídliskách, z ktorých mnoho áut pre snehovú kalamitu ani nevyrazilo," informoval TASR hovorca popradskej radnice Marián Galajda. 

Zároveň dodal, že na platených parkoviskách mesta sa dnes v dôsledku ich sťaženej dostupnosti nebudú vyberať poplatky za parkovné, závory budú otvorené a pracovníci parkovacej služby budú pomáhať s dočisťovaním jednotlivých parkovacích plôch.

"Samospráva žiada obyvateľov a návštevníkov Popradu v tejto náročnej situácii o trpezlivosť a zhovievavosť. Aj keď je nasadená všetka dostupná technika a pracovné sily, čistenie ulíc a ciest bude v tomto počasí veľmi náročné. Čistenie komunikácií bude naďalej prebiehať postupne podľa operačného plánu zodpovedajúceho tejto situácii," uzavrel Galajda.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies