Mesto Poprad opäť finančne pomohlo HK

NETKY.SK • 13 Február 2015, 11:24 • 2 min
Mesto Poprad opäť finančne pomohlo HK

POPRAD - Mesto Poprad opäť pomohlo miestnemu hokejovému klubu, extraligista dostal sumu 80-tisíc eur. Klub žiadal o dotáciu už vlani v auguste a teraz sa znova dostal do neriešiteľnej finančnej situácie.

slovakia

left justify in out

"Na obhajobu hokejového oddielu musím povedať, že prostriedky mali prisľúbené, ale voľby dopadli tak, ako dopadli, a jednoducho ten, kto im ich garantoval, im to dnes nemôže splniť. Čiže racionálne jadro tam je. Na druhej strane, akýkoľvek klub v akomkoľvek športe môže mať len takých hráčov, akých dokáže zaplatiť. Takže jednoducho, ak nemáme peniaze, tak budeme hrať s dorastencami. Tak to všade v športe funguje,“ uviedol podľa webu poprad.dnes24.sk poslanec Vladimír Lajčák, predseda komisie školstva, športu a mládeže mestského zastupiteľstva.

 

HK Poprad neprodukuje zisk a je odkázaný na pomoc iných. Dlhodobo má nedostatok finančných prostriedkov, keďže sponzori sa k podpore hokeja nehrnú. Za posledné roky znížil klub rozpočet na polovicu. Hráči nemajú fixné platy, ale sú odmeňovaní na základe určitých kritérií. Na platy ide 80 % rozpočtu. "Ak je našou ambíciou udržať mužstvo na konci extraligovej tabuľky, tak môžeme rozpočet ešte znížiť, ale potom si musíme položiť otázku, či to má vôbec zmysel," tvrdí pre poprad.dnes24.sk predseda správnej rady Rudolf Skokan. 

 

Okrem hokejistov napokon dotáciu dostali aj ďalšie dva kluby. Futbalový FK Poprad získal 20-tisíc a ženský basketbalový BAM 10-tisíc eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona