Mesto podpísalo prestavbu starej plavárne na modernú Kunsthalle

NETKY.SK • 13 Júl 2012, 06:46 • 2 min
Mesto podpísalo prestavbu starej plavárne na modernú Kunsthalle

Mesto podpísalo prestavbu starej plavárne na modernú Kunsthalle - Kultúra Košice dnes podpísali zmluvu so zhotoviteľom rekonštrukčných prác, pri ktorých dôjde k premene starej krytej plavárne na Kunsthalle - modernú, multifunkčnú halu súčasného umenia, pr

slovakia

left justify in out

img

Košice dnes podpísali zmluvu so zhotoviteľom rekonštrukčných prác, pri ktorých dôjde k premene starej krytej plavárne na Kunsthalle - modernú, multifunkčnú halu súčasného umenia, prvú svojho druhu na Slovensku. TASR o tom dnes informovala Linda Šnajdárová z košického magistrátu. Mesto chce predstaviť projekt na Rumanovej ulici v piatok 13. júla. 
      Rekonštrukcia starej krytej plavárne je jedným z kľúčových projektov Európskeho hlavného mesta kultúry (EHMK) 2013. Náročná prestavba komplexu si túto sezónu vyžiadala aj uzatvorenie obľúbeného košického Mestského kúpaliska. 
      Košická Mestská krytá plaváreň je považovaná za významnú architektonickú budovu, postavenú na prelome 50-tych a 60-tych rokov minulého storočia. Projekt má prepojiť jej pôvodnú funkciu s kultúrnymi akciami v roku 2013 pri príležitosti EHMK. Mesto si už skôr naplánovalo získať rekonštrukciou starej plavárne kultúrno-spoločenský priestor s celoročnou prevádzkou a multifunkčným využitím.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona