Mesto podľa viceprimátora urobilo krok vpred k nútenej správe

NETKY.SK • 26 Október 2010, 12:31 • 2 min
Mesto podľa viceprimátora urobilo krok vpred k nútenej správe

Mesto podľa viceprimátora urobilo krok vpred k nútenej správe

slovakia

left justify in out

img

Tornaľa je čoraz bližšie k nútenej správe. Na dnešné mestské zastupiteľstvo, kde sa mala riešiť kritická finančná situácia mesta, znova neprišiel dostatočný počet poslancov. V Tornali tak v stredu 27. októbra zrejme zatvoria materskú školu pre nezaplatené faktúry za dodané teplo.
Na minulé zasadnutie mestského zastupiteľstva neprišiel žiadny poslanec, dnes boli len štyria z 13, takže nebolo uznášaniaschopné a zástupca primátora Július Mészáros ho musel predčasne ukončiť. "Mali by mať vážny dôvod nezúčastniť sa zasadnutia, však oni predsa zastupujú svojich voličov. Keďže sa nehnuteľnosti nepodarilo predať a tak získať financie, k nútenej správe sme práve dnes urobili veľký krok vpred," povedal TASR viceprimátor.
Poslanci pritom s pozvánkou na zasadnutie dostali aj správu, v ktorej Mészáros zhodnotil kritickú finančnú situáciu mesta. "Takáto situácia je tu dlho, potrebuje teda predať prebytočný majetok, čo ale neohrozí chod samosprávy. Poslanci rozhodli o predaji a teraz sa mali otvárať obálky s ponukami záujemcov. Nestalo sa tak a my budeme zrejme musieť v stredu zatvoriť škôlku," skonštatoval a doplnil, že mesto dlhuje firme Stefe THS, s.r.o. za dodávku tepla do budovy materskej školy viac ako 30.000 eur.
Okrem dlhu za energie Tornaľa nedodržiava splátkový kalendár uzatvorený so spoločnosťou AVE Tornaľa, s.r.o. na celkovú sumu 352.163 eur, dlhuje aj sociálnej poisťovni 20.070 eur a potrebuje spolufinancovať projekt hnedého priemyselného parku vo výške 45.000 eur a Základnej školy za 23.622 eur.
Riaditeľka materskej školy Zuzana Szobonyová je z celej situácia nešťastná a nevie, kde sa ocitne 120 detí navštevujúcich ich zariadenie. V meste sa totiž už iná škôlka nenachádza. Rodičia zrejme zvolajú občianske fórum, kde budú hľadať riešenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies