Mesto Paríž otvorí dva nové oficiálne utečenecké tábory

NETKY.SK • 7 September 2016, 08:38 • 2 min
Mesto Paríž otvorí dva nové oficiálne utečenecké tábory

PARÍŽ - Paríž plánuje otvoriť dve nové prijímacie zariadenia pre utečencov. Informuje o tom agentúra DPA s tým, že cieľom tohto kroku je zlepšiť zaopatrenie migrantov a predísť vytváraniu ďalších "ad hoc" táborov.

slovakia

left justify in out

Plánované oficiálne tábory by mali poskytnúť utečencom núdzové ubytovanie pred tým, ako ich premiestnia do zariadení, kde sa budú môcť usadiť natrvalo.

 

Dočasné tábory postavené z matracov a stanov vyrástli na parížskych verených priestranstvách, prevažne na severovýchode mesta, už pred niekoľkými mesiacmi. Utečenci v nich často spia pod otvoreným nebom.

 

Prvý oficiálny tábor s kapacitou 400 miest otvoria v severnej časti Paríža v polovici októbra, informovala dnes parížska starostka Anne Hidalgová. Do konca roka by sa v tomto tábore ubytovacia kapacita mala zvýšiť na 600 lôžok.

 

Druhý tábor s 350 miestami pre ženy a rodiny plánujú otvoriť na parížskom predmestí Ivry-sur-Seine.

 

Plány na zriadenie oficiálnych utečeneckých táborov parížska starostka ohlásila v máji. Dôvodom bola preťaženosť jestvujúcich dočasných zariadení.

 

Francúzska vláda nedávno predstavila svoje plány na vytvorenie miest pre tisícky žiadateľov o azyl po celej krajine. Plánované je aj definitívne uzatvorenie neoficiálneho tábora Džungľa, ktorý vyrástol na predmestí prístavného mesta Calais na severovýchode Francúzska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona