Mesto Los Angeles obmedzilo majetok bezdomovcov

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 13:48 • 2 min
Mesto Los Angeles obmedzilo majetok bezdomovcov

LOS ANGELES - Americké mesto Los Angeles má problémy s bezdomovcami, rozhodlo sa preto obmedziť majetok, ktorý môžu mať ľudia bez domova: musí sa to zmestiť do štandardnej 60-galónovej (227-litrovej) popolnice.

slovakia

left justify in out

Novú vyhlášku schvália mestská rada pomerom hlasov 13:1. Na jej základe môže mesto zhabať akýkoľvek majetok uložený na verejných miestach, ktorý sa nezmestí do takejto popolnice s uzavretým vekom.

 

Vyhláška dáva mestským orgánom právomoc skonfiškovať stany, rozličné búdy a jednorazové prístrešky, ktoré po celé roky okupujú verejné priestory na uliciach priamo v centre Los Angeles. Podľa nového zákona tam nesmú stáť v čase od 6.00 do 21.00 h.

 

Obhajcovia bezdomovcov proti rozhodnutiu protestovali na zasadnutí mestskej rady. Protestujúci sa zahalili do plastových vriec na odpad, na ktoré nastriekali sprejom nápis: "Ja som človek. Nie odpad."

 

Los Angeles má najväčšiu populáciu chronických bezdomovcov v Spojených štátoch. Podľa novín Los Angeles Times počas dvoch rokov počet bezdomovcov v meste vzrástol o 20 percent na odhadovaných 26.000 ľudí.

Mesto sa tento rok zaviazalo vynaložiť dve miliardy dolárov (1,76 miliardy eur) na ukončenie bezdomovectva v Los Angeles do desiatich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona