Mesto Košice si prevzalo titul Najlepšie Európske mesto športu 2016

NETKY.SK • 17 November 2016, 18:50 • 2 min
Mesto Košice si prevzalo titul Najlepšie Európske mesto športu 2016

KOŠICE - Zástupcovia mesta Košice – viceprimátorka Renáta Lenártová a koordinátor projektu Košice – Európske mesto športu 2016 Ivan Šulek v stredu 16. novembra večer prevzali v sále Európskeho parlamentu v Bruseli ocenenie Najlepšie Európske mesto športu 2016 - Best European City of Sport 2016. Uznanie a vlajku im odovzdali zástupcovia organizácie ACES Europe za prítomnosti eurokomisára pre vzdelávanie, kultúru a šport Tibora Navracsicsa. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Košíc Linda Šnajdárová.

slovakia

left justify in out

Slávnostného aktu sa podľa jej slov zúčastnila aj poslankyňa Európskeho parlamentu, Košičanka Monika Smolková, podľa ktorej sa Košice stali za ostatný rok najčastejšie spomínaným mestom v Európskom parlamente. Ocenenie Najlepšie Európske mesto športu 2016 získali Košice v konkurencii 19 európskych miest, ktoré sú v tomto roku nositeľmi tohto titulu.

 

"Košice sú najlepším mestom športu v Európe a to je veľký úspech. Ďakujem všetkým Košičanom, vďaka ktorým sme toto ocenenie získali a verím, že sa z neho tešia rovnako ako ja a moji kolegovia. Teraz odovzdávame štafetu Banskej Bystrici, budúcoročnému Európskemu mestu športu a budeme jej držať palce, aby bola rovnako úspešná ako Košice," povedal košický primátor Richard Raši.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies