Mesto Galanta si berie úver na opravu zatvoreného kúpaliska Galandia

NETKY.SK • 24 Február 2018, 09:30 • 2 min
Mesto Galanta si berie úver na opravu zatvoreného kúpaliska Galandia

GALANTA – Mesto Galanta si berie úver jeden milión eur na opravu termálneho kúpaliska Galandia a 200-tisíc eur na opravu strechy neogotického kaštieľa. Úveru od Slovenskej sporiteľne odsúhlasili poslanci mestského zastupiteľstva.

slovakia

left justify in out

Termálne kúpalisko Galandia je pre vážne technické problémy zatvorené od decembra 2015. Galanta sa zaviazala obnoviť jeho prevádzku do konca roka 2019, v opačnom prípade jej hrozí povinnosť vrátiť ministerstvu hospodárstva finančný príspevok viac ako štyri milióny eur.

 

Podľa konateľa spoločnosti Galandia a viceprimátora mesta Zsolta Takáča je možné prevádzku saunového sveta v areáli kúpaliska spustiť prakticky hneď, otázka otvorenia jeho letnej časti je zatiaľ otvorená. Podľa primátora Petra Pašku ani milión eur nepokryje potrebné náklady. "Tento milión je dobrý na to, aby sme sa pohli. Ale určite to nebude dostačujúca suma, nad financovaním opráv Galandie budeme určite ešte v budúcnosti sedieť,“ povedal poslancom na rokovaní mestského zastupiteľstva.

Termálne kúpalisko Galandia bolo v prevádzke od leta 2007, náklady na jeho výstavbu dosiahli približne osem miliónov eur. V decembri 2015 kúpalisko náhle zatvorili, pretože sa objavili vážne problémy so statikou stavby. Primátor Paška krátko po prijatí rozhodnutia o zatvorení kúpaliska informoval, že nedostatky vznikli už pri projektovaní a výstavbe objektu.

Galanta čerpala na výstavbu termálneho kúpaliska Galandia viac ako štyri milióny eur z eurofondov, samospráva sa zaviazala kúpalisko udržať v prevádzke najmenej pätnásť rokov. Ak by prevádzku neobnovila, nenávratný finančný príspevok v čiastke 4,1 milióna eur by musela vrátiť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies