Mesto Fukušima rozdá 34.000 deťom dozimetre

NETKY.SK • 14 Jún 2011, 12:00 • 2 min
Mesto Fukušima rozdá 34.000 deťom dozimetre

Mesto Fukušima rozdá 34.000 deťom dozimetre

slovakia

left justify in out

img

Japonské mesto Fukušima rozdá približne 34.000 deťom v materských a základných školách dozimetre, ktoré budú merať radiáciu, akej sú vystavené po havárii v jadrovej elektrárni. Informovali o tom dnes miestne úrady.
      Mesto, ležiace 60 kilometrov severozápadne od poškodenej elektrárne Fukušima-I, meria úrovne radiácie denne, rodičia sa však stále obávajú o zdravie svojich detí. Školáci preto od septembra dostanú na tri mesiace prístroje na meranie žiarenia.
      "Dúfame, že rozdelenie dozimetrov pomôže aj zmierniť obavy rodičov," povedal predstaviteľ mesta Koki Watanabe. Údaje z prístrojov bude analyzovať výskumný inštitút. Mesto si od výsledkov sľubuje pomoc pri vyhodnocovaní potreby ďalších opatrení. Medzitým už plánuje odstrániť zo všetkých školských dvorov vrchnú vrstvu pôdy.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies