Mesto Cleveland zaplatí rodine zastreleného chlapca šesť miliónov dolárov

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 07:05 • 2 min
Mesto Cleveland zaplatí rodine zastreleného chlapca šesť miliónov dolárov

WASHINGTON - Mesto Cleveland v americkom štáte Ohio zaplatí odškodné vo výške šesť miliónov dolárov príbuzným 12-ročného černošského chlapca Tamira Ricea, ktorého v roku 2014 omylom zastrelil člen policajnej hliadky, keď sa v parku hral s airsoftovou pištoľou. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Mesto Cleveland v zdôvodnení priznania odškodného nepriznalo pochybenie, napriek tomu však rodine zastreleného chlapca vyplatí ešte tento rok tri milióny dolárov. Ďalšie tri milióny dostanú Tamirovi príbuzní na budúci rok.

 


Tamir Rice sa 22. novembra 2014 vybral do parku v Clevelande. Polícia dostala hlásenie na chlapca so zbraňou v ruke, ktorou mal mieriť na ľudí. Jeden z privolaných policajtov ho po výzve, aby odložil zbraň, na ktorú údajne nereagoval, smrteľne postrelil. Policajná centrála však už v tom čase mala informáciu, pravdepodobne ide o imitáciu zbrane. Po chlapcovej smrti vypukli v meste protesty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona