Mesto Christchurch zasiahlo pred svitaním vyše desať dotrasov

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 08:52 • 2 min
Mesto Christchurch zasiahlo pred svitaním vyše desať dotrasov

Mesto Christchurch zasiahlo pred svitaním vyše desať dotrasov

slovakia

left justify in out

img

Novozélandské mesto Christchurch zasiahlo dnes pred svitaním vyše desať dotrasov, vrátane jedného s magnitúdou 5,4.
      Najväčší dotras mal epicentrum desať kilometrov juhozápadne od Christchurchu, v hĺbke 12 kilometrov. Dotrasy sú následkom ničivého zemetrasenia z 22. februára, pri ktorom zahynulo 181 ľudí.
      Výpadky elektriny dnes postihli celé časti tohto mesta na novozélandskom Južnom ostrove, ale správy informovali iba o menších škodách a nehlásili žiadne vážne zranenia.
      Najnovšia séria dotrasov prichádza v čase, keď sa vláda pripravuje oznámiť, aké rozhodnutia urobila ohľadne obnovy Christchurchu.
      Očakáva sa, že veľké časti mesta a jeho okrajových štvrtí budú vyhlásené za oblasti, ktoré nie sú bezpečné na bývanie, a tak tisíce domov zostanú opustené.
      Len nedávno zasiahol mesto veľmi silný dotras s magnitúdou 6,3, ktorý spôsobil po ničivom februárovom zemetrasení ďalšie škody.
      Seizmická činnosť v okolí Christchurchu sa však začala už vlani v septembri veľkým zemetrasením, ktoré zničilo väčšinu mesta, ale nevyžiadalo si žiadne obete.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies