Mesto bude mať svoju krytú plaváreň

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 10:07 • 2 min
Mesto bude mať svoju krytú plaváreň

Mesto bude mať svoju krytú plaváreň

slovakia

left justify in out

Už aj Lučenec bude mať svoju krytú plaváreň. Mestskí poslanci dnes odsúhlasili kúpu nehnuteľnosti mestskou spoločnosťou Spool, a.s. za 530.936 eur. Lučenčania si tak budú môcť od decembra zaplávať v krytom bazéne vykurovanom novou kotolňou na drevoštiepku.
Mestská firma na seba prevezme úver od Slovenskej záručnej a rozvojovej banky, ktorý nedokázal splácať podnikateľ a doterajší prevádzkar Milan Ďurák. Plaváreň tak nadobudne mesto a bude ju spravovať Spool. Spoločnosť bude mesačne úver splácať vo výške 3369 eur po dobu 15 rokov. "Banka nám dala indikatívnu ponuku a my jej teraz zašleme súhlasné stanovisko mestského zastupiteľstva na odkúpenie plavárne a okolitých pozemkov," vysvetlil TASR konateľ firmy Spool Ľubomír Činčura.
Ten plánuje v plavárni vybudovať aj kotolňu na vykurovanie vody, pre ktorej nerealizovanie musel bazén doterajší prevádzkar zavrieť. Jej výstavba by stála približne 30.000 eur. Potom by už plaváreň mohla začať fungovať. "Rátame, že to bude v decembri alebo začiatkom nového roka. V prevádzke bude aj sauna, občerstvenie, kuchyňa či ubytovňa so 16 dvojlôžkovými izbami. Ak nebude kuchyňu prevádzkovať súčasný majiteľ, ktorý rozváža obedy do dvoch škôl, začneme my," spresnil Činčura.
Primátor Milan Marko sa ponuke odkúpiť plaváreň potešil a je rád, že občania mesta sa budú mať kde chodiť celoročne kúpať. Podľa jeho slov je dobré v tejto dobe kupovať, pretože hmotný majetok má nízku cenu. "Aj keď mestá sú na tom finančne veľmi zle, no my budeme mať úver, ktorý začneme splácať o šesť mesiacov po dobu 15 rokov. Príjmy budeme mať zo vstupného, ubytovne a aj kuchyne. Som veľmi rád, že poslanci kúpu odsúhlasili. Verím, že to bude pre občanov len dobré a že mesto nielen predáva majetok, ale aj kupuje to, čo naši ľudia potrebujú," uviedol primátor.
Poslanca Pavla Baculíka odkúpenie plavárne veľmi potešilo, aj keď vie, že v meste je dôležité aj budovanie chodníkov či domov dôchodcov. "No zdravie je prvoradé. Deti a mladí ľudia nielen z Lučenca, ale aj okolia čakajú na otvorenie plavárne. Keby nebola u nás, museli by chodiť do iných miest," povedal.
Jediný krytý bazén v Lučenci a okolí navštevovalo mnoho ľudí. Okrem občanov ho na plavecké kurzy využívali aj žiaci a deti zo základných a materských škôl. V súčasnosti musia občania chodiť do 30 kilometrov vzdialenej Rimavskej Soboty alebo do Veľkého Krtíša, kde plavárne prevádzkujú samosprávy. Ďurák odkúpil 30-ročné priestory plavárne od Penty v septembri 2008. Tá prevádzkovala krytý bazén len tri mesiace.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies