Mestečko Sládkovičovo bude žiť v Sobotu Klobáskovým festivalom!

NETKY.SK • 21 Február 2014, 10:56 • 2 min
Mestečko Sládkovičovo bude žiť v Sobotu Klobáskovým festivalom!

SLÁDKOVIČOVO – Klobáskami bude žiť v sobotu Sládkovičovo v okrese Galanta. Svoje zručnosti v ich výrobe si tu počas siedmeho ročníka Klobáskového festivalu zmeria 22 súťažných družstiev zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska. Obľúbené podujatie sa začína v centre mesta o 10:00. Okrem zabíjačkových špecialít je pripravený aj bohatý kultúrny program.

slovakia

left justify in out

Porota bude podľa šéfa miestneho Klobáskového klubu Františka Rumana hodnotiť celkovú prezentáciu súťažiacich družstiev a kvalitu na mieste pripravených klobás. ,,V tej prvej časti bude sledovať napríklad súhru súťažiacich, oblečenie, hygienu, prezentovanie tradícií, výzdobu a podobne. Druhú časť hodnotenia bude tvoriť anonymná degustácia klobás,“ vysvetlil Ruman. Popri hlavnej súťaži sa uskutoční aj súťaž dopredu pripravených suchých klobás. 

Klobáskový festival sa stal v priebehu niekoľkých rokov jedným z najväčších a najpopulárnejších podujatí v regióne. Klobásy zo Sládkovičova v minulosti žali úspechy na podobných festivaloch v maďarských obciach Gerendáš a Bekešská Čaba. Klobáskový klub si odpozeral pravidlá a prispôsobil ich na miestne podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona