Mestá v okrese Žiar nad Hronom k referendu špeciálne nevyzývajú

NETKY.SK • 17 September 2010, 07:06 • 2 min
Mestá v okrese Žiar nad Hronom k referendu špeciálne nevyzývajú

Mestá v okrese Žiar nad Hronom k referendu špeciálne nevyzývajú

slovakia

left justify in out

img

V okresnom meste Žiar nad Hronom i v susednej Kremnici občanov k účasti na referende špeciálne nevyzývajú, mestá si splnili len povinnosť, ktorá vyplýva zo zákona. V Trnavej Hore v okrese Žiar nad Hronom obyvateľov na referendum upozorňujú viacerými spôsobmi - na webovej stránke, na nástenkách v obci i prostredníctvom miestneho rozhlasu. TASR informoval starosta Ján Harman.
Takéto formy informovania svojich obyvateľov podľa neho  využívajú aj pred voľbami. Aj v Trnavej Hore dostali list od predsedu Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Richarda Sulíka, v ktorom  sa podľa Harmana hovorí o tom, aby informovali obyvateľov o konaní referenda. Ako však starosta Trnavej Hory konštatoval, skutočnosť, že občanov o referende informujú, "ten list nijako neovplyvňuje."
Podobne sú na tom aj v Janovej Lehote v okrese Žiar nad Hronom. Podľa starostky Boženy Kováčovej obec pred voľbami alebo referendami v obecnom rozhlase o nich obyvateľov informuje. Aj oni dostali list od Sulíka, ten však neovplyvnil to, že občanov o referende informujú.
V obci Nevoľné v okrese Žiar nad Hronom podľa slov starostu Štefana Henžela k referendu nejako výrazne obyvateľov nevyzývajú. Splnili si štandardný spôsob informovania, ktorý vyplýva zo zákona. Ľudia sú podľa starostu informovaní o referende dostatočne. Aj v tejto obci dostali list od predsedu NR SR.
Mesto Žiar nad Hronom cez svoje komunikačné kanály obyvateľov k referendu nevyzýva. "My sme si, samozrejme, splnili povinnosť a informovali sme o mieste, čase konania referenda. Vlastne o všetkých záležitostiach, ktoré nám vyplývajú zo zákona," povedal hovorca Žiaru Martin Baláž.
V Kremnici podľa hovorcu Silvera Jurtinusa v súvislosti s blížiacim sa referendom to, čo ukladá zákon, splnili. Nad jeho rámec však špeciálne obyvateľov k referendu nevyzývajú. Jurtinus dodal, že v mestských novinách uverejnili o plebiscite všeobecné informácie.
K dnešnému dňu vydali v Žiari nad Hronom 138 hlasovacích preukazov, v Kremnici 45. V Trnavej Hore ich bolo šesť, v Nevoľnom jeden a v Janovej Lehote zatiaľ desať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies