Mestá na severe Anglicka by mohli spájať rýchlovlaky

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 10:28 • 2 min
Mestá na severe Anglicka by mohli spájať rýchlovlaky

LONDÝN - Veľká Británia zváži vybudovanie vysokorýchlostnej železnice v smere od východu na západ medzi mestami severného Anglicka.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je snaha podporiť hospodársky rast v oblastiach mimo Londýna. Uviedol to britský minister financií George Osborne. "Mestá na severe sú individuálne silné, spoločne však nie sú dostatočne silné... tým pádom londýnske centrum dominuje viac a viac. To nie je zdravé pre našu ekonomiku. Nie je to dobré pre našu krajinu,“ povedal Osborne. 

 

Podľa jeho slov krajina potrebuje ambiciózny plán spojenia miest na severe z východu na západ, čo znamená úvahy o novom vysokorýchlostnom vlakovom spojení. Osborne ďalej vyhlásil, že spojenie medzi Manchestrom a Leedsom by mohlo byť založené na existujúcej trati s tým, že vlaky by jazdili rýchlejšie, pričom by fungovala nová infraštruktúra tunelov. Objavujú sa však hlasy, podľa ktorých sú plány na výstavbu železníc na severe predvolebnou kampaňou. Voľby v krajine budú za menej než rok. Na pláne je taktiež prepojenie juhu so severom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies