Messimu sa nedarí vyvliecť z daňového podvodu

NETKY.SK • 3 Október 2014, 16:16 • 2 min
Messimu sa nedarí vyvliecť z daňového podvodu

BARCELONA - Súd s argentínskym futbalistom FC Barcelona Lionelom Messim za porušenie daňových zákonov v Španielsku pokračuje. Sudca nevyhovel odvolaniu proti júlovému rozhodnutiu odmietnuť návrh na stiahnutie žaloby.

slovakia

left justify in out

Návrh sa zakladal na júnovom oznámení Messiho zastupiteľskej spoločnosti, že prokuratúra súhlasila so zrušením konania voči hráčovi a jeho otcovi. Marca vtedy referovala, že protihodnotou bol doplatok takmer 33 miliónov eur, pričom Juhoameričan hneď vyrovnal dlh 4,1 milióna eur za roky 2007 až 2009 a čakalo ho ešte zaplatenie pokuty 2,7 milióna eur a najmä doplatok viac ako 25 miliónov eur za obdobie 2010 - 2012. Podľa vtedajšieho stanoviska prokuratúry Messi nevedel o operáciách, ktoré uskutočňovali jeho poradcovia, a preto ho zbavili trestnej zodpovednosti, ale zostala mu finančná zodpovednosť.

 

"Pri tomto druhu trestnej činnosti nie je nutné, aby páchateľ mal úplnú znalosť všetkých účtovných a obchodných operácií, ale predpokladá sa, že je oboznámený s návrhmi na páchanie podvodu a že s nimi súhlasí," uviedol súd v Gave. Messiovci majú päť dní na odvolanie, ak tak urobia, bude sa prípadom zaoberať vyšší súd v Barcelone. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona