Messiho družina v boji o semifinále proti čiernemu koňovi

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 16:39 • 2 min
Messiho družina v boji o semifinále proti čiernemu koňovi

BRASÍLIA - Futbalové majstrovstvá sveta v Brazílii pomaly spejú k svojmu vyvrcholeniu, v sobotu 5. júla podvečer ponúkne program fanúšikom atraktívny duel - v treťom štvrťfinále na seba narazia Argentína a Belgicko.

slovakia

left justify in out

Duel sa začne o 18.00 h SELČ na Estádio Nacional v hlavnom meste Brasília.

Obaja súperi si zahrali na svetových šampionátoch proti sebe dvakrát, naposledy v roku 1986, keď sa v Mexiku tešila zo svojho druhého a zatiaľ posledného titulu Argentína. Vtedy ju doviedol na futbalový trón legendárny Diego Maradona. Argentínčania zdolali na ceste za zlatom Belgičanov 2:0 v semifinále práve po góloch "božského" Diega. Predtým sa na MS stretli aj v roku 1982, z tesného víťazstva 1:0 v základnej skupiny sa tešilo Belgicko. 

 

História sľubuje napínavý duel, o ktoré na tohtoročnom šampionáte ani zďaleka nie je núdza. Argentína sa v osemfinále vytrápila s nevyspytateľným Švajčiarskom, zdolala ho až gólom dve minúty pred koncom predĺženia. Hrdinom "albicelestes" sa stal Ángel Di María, ale veľkú zásluhu na jeho presnom zásahu mal kapitán Lionel Messi. Práve 27-ročný útočník FC Barcelona je ťahúňom zverencov Alejandra Sabellu, v základnej skupine strelil štyri zo šiestich gólov a z toho jedným prispel Juhoameričanom na konto Bosniak Sead Kolašinac. 

 

Messi sa stal po zápase proti Švajčiarsku štvrtý raz po sebe najlepším hráčom Argentíny v zápase na turnaji. Podľa pravého beka Pabla Zabaletu nie je hanbou stavať hru tímu na jednom členovi mužstva. "Vieme, že je naším hlavným hráčom, kapitánom, najlepším futbalistom na svete. Tento tím hrá pre neho, pretože vieme, aký je pre nás dôležitý. Vždy, keď získame loptu, snažíme sa ju posunúť jemu. Na druhej strane, veľa sa od neho čaká. Najlepší hráč sveta vždy vedel na ihrisku robiť rozdiely," povedal pre britský Independent obranca Manchestru City. 

 

Ak sa chcú hráči Argentíny pozrieť do semifinále, musia prekonať Belgicko, ktoré nie je len tak pre nič za nič označované za čierneho koňa šampionátu. Zverenci trénera Marca Wilmotsa mali síce slabší vstup do turnaja, v skupine sa trápili proti Alžírsku, Rusku aj Kórejskej republike. V osemfinále však demonštrovali svoju ofenzívnu silu a Američania mohli ďakovať brankárovi Timovi Howardovi, že "diabli" zvíťazili 2:1 až po predĺžení. O postupe rozhodli Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku. 


"Vieme, že Argentína má v tíme najlepšieho hráča sveta, ale nemáme strach. Môžeme vyhrať. Súper podáva dobré výkony, ale taktiku majú postavenú na jednom hráčovi. Ak ho eliminujeme, máme šancu. Zatiaľ neviem, ako to urobíme. Pozrieme si nejaké videá a pokúsime sa postúpiť. V tíme je tiež Di María, ale Messi je rozdielový. Ešte som proti nemu nehral a noc pred zápasom o tom porozmýšľam. Keď som však na ihrisku, nestarám sa, kto stojí proti mne. Robím čo mám, snažím sa hrať čo najlepšie," uviedol tvorca hry Belgicka Eden Hazard pre portál Sky Sports.

 

Argentíne bude v zápase chýbať zranený útočník Sergio Aguero, ktorého by mal opäť nahradiť Ezequiel Lavezzi. Na belgickej strane sú mimo hry obrancovia Thomas Vermaelen a Anthony Vanden Borre. Víťaz tohto súboja sa medzi najlepšou štvorkou stretne s úspešnejším zo stretnutia Holandsko - Kostarika, ktoré sa hrá v sobotu o 22.00 h SELČ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies