Messiho by mohli zbaviť obvinení z krátení daní pre procesné chyby

NETKY.SK • 16 December 2015, 13:56 • 2 min
Messiho by mohli zbaviť obvinení z krátení daní pre procesné chyby

BARCELONA - Argentínskeho futbalistu Lionela Messiho a jeho otca Jorgeho by mali podľa ich právnikov zbaviť obvinení z krátenia daní pre chyby pri vyšetrovaní a v súdnom procese.

slovakia

left justify in out

Ofenzívny ťahúň FC Barcelona a jeho otec sú v Španielsku obvinení z daňových únikov vo výške 4,2 milióna eur, ktorých sa mali dopustiť v rokoch 2007 - 2009. V októbri sudca v Barcelone zamietol žiadosť Messiho mladšieho o uznanie neviny a obvinil ho spolu s jeho otcom. Pre oboch navrhol odňatie slobody na 22 mesiacov a 15 dní.

 

"Obhajoba vylučuje zodpovednosť Lea Messiho za všetky rozhodnutia súvisiace s jeho daňovými povinnosťami. Zároveň tvrdíme, že pri vyšetrovaní prokuratúry nastali určite nezrovnalosti. Sme za to, že súd korektne nezhodnotil reálne fakty," uviedli Messiho právnici vo vyhlásení, ktoré prostredkovala agentúra Reuters.

 

Messiho otec v auguste 2013 zaplatil päť miliónov eur na pokrytie dlhu aj súvisiacich náležitostí. Messi junior pri vyšetrovaní priznal, že by "so zatvorenými očami" podpísal akékoľvek papiere, ktoré by mu otec predložil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies