Messi vypovedal v kauze daňových únikov

NETKY.SK • 27 September 2013, 12:33 • 2 min
Messi vypovedal v kauze daňových únikov

GAVA - Futbalový útočník FC Barcelona Lionel Messi a jeho otec v piatok odpovedali na otázky španielskeho súdu v súvislosti s prípadom daňových nedoplatkov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Messiho predvolali na vypočutie v piatok dopoludnia na súd v meste Gava, hodinu po ňom mal vypovedať aj jeho otec Jorge Horacio Messi. Španielsky štátny sudca vzniesol v júni obvinenie, podľa ktorého Messi a jeho otec pripravili štát v rokoch 2007, 2008 a 2009 na daňových nedoplatkoch čiastku 4 milióny eur.

Obaja však obvinenie odmietli a vyjadrili sa, že vždy urobili korektnú platbu. Súdne pojednávanie bolo odložené oproti pôvodnému termínu 17. septembru o desať dní neskôr. Požiadal o to právnik oboch Argentínčanov, ktorý má v deň prvotne stanoveného termínu súdu už iný prípad.

Štvornásobný víťaz ankety Zlatá lopta FIFA sa bránil, že sám sa nikdy nestaral o dane a v týchto veciach dôveroval jeho právnikom a manažérom. Messiovci údajne utajili celkové príjmy z predaja obrázkových práv. Finančné prostriedky následne mali byť prevedené do siete fiktívne vytvorených spoločností v Uruguaji, Belize, Švajčiarsku a Veľkej Británii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies