Messi ukončil 8-ročný pôst a zariadil úspešný vstup Argentíny

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 12:13 • 2 min
Messi ukončil 8-ročný pôst a zariadil úspešný vstup Argentíny

RIO DE JANEIRO - Argentínski futbalisti vstúpili do bojov na majstrovstvách sveta u svojho veľkého rivala v Brazílii tesným víťazstvom nad Bosnou a Hercegovinou 2:1, ktoré zariadil Lionel Messi. Jeden z topkanonierov tak dokázal prelomiť osemročný gólový pôst na svetových šampionátoch.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný útočník FC Barcelona predtým skóroval na MS iba 16. júna 2006 v Nemecku pri vysokom víťazstve 6:0 nad Srbskom. Proti Bosne rozvlnil sieť v 65. minúte, keď sa typickým spôsobom rozbehol s loptou, narazil si s Higuainom, prešiel cez obranu a presnou strelou od pravej žrde nezadržateľne skóroval. Na MS to bol len jeho druhý presný zásah, celkovo v najcennejšom drese 39.
      

"Rozhodne je pre mňa skvelé, že som strelil gól. Bol dôležitý, zaistil nám tri body a dobrý vstup do turnaja, no musíme sa ešte zlepšiť," uviedol Messi, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča zápasu F-skupiny.
      

Argentína, ktorá sa radí medzi najväčších favoritov turnaja však nepodala presvedčivý výkon. Do vedenia sa dostala so šťastím, keď si po dvoch minútach a ôsmich sekundách strelil Sead Kolašinac najrýchlejší vlastný gól v histórii finálových turnajov. Druhý gól pridal Messi, no v 85. minúte znížil Vedad Ibiševič, ktorý tak strelil premiérový gól Bosny na svetových šampionátoch a postaral sa tak o dramatický záver duelu.
      

"Boli sme nervózni, bol to prvý zápas na turnaji. Prvý polčas bol veľmi ťažký. Stálo to veľa úsilia, aby sme vyhrali. Musíme sa ešte veľa zlepšovať. Mali sme menej šancí, lebo sme sa sústredili na obranu a menej útočili," dodal kapitán Argentíny Messi.
      

"Odohrali sme dobrý zápas. Cieľom bolo, aby sme čo najviac vzdorovali. Chlapci odohrali to, čo sme od nich očakávali. Vzhľadom na priebeh zápasu nie je dôvod, aby sme boli nespokojní. Veríme si do ďalších duelov," zhodnotil stretnutie tréner Bosny Safet Sušič.
      

Zápas bol prvým na slávnom štadióne Maracana počas MS od prehry Brazílie s Uruguajom vo finále šampionátu v roku 1950 a odohrá sa tu aj tohtoročný boj o zlato. Argentína sa v sobotu stretne s Iránom, Bosna si zahrá proti Nigérii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies