Messi tretíkrát hráčom sveta po sebe, vyrovnal sa Platinimu

NETKY.SK • 11 Január 2012, 09:51 • 2 min
Messi tretíkrát hráčom sveta po sebe, vyrovnal sa Platinimu

Messi tretíkrát hráčom sveta po sebe, vyrovnal sa Platinimu

slovakia

left justify in out

img

Najlepším futbalistom sveta za rok 2011 v pondelok na galavečeri Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Zürichu vyhlásili Argentínčana Lionela Messiho z FC Barcelona. Messi triumfoval v spoločnej ankete FIFA Hráč roka a francúzskeho magazínu France Football pod názvom FIFA Zlatá lopta 2010 tretíkrát po sebe a napodobnil tak legendárneho Francúza Michela Platiniho.
Argentínsky klenot Messi uspel v konkurencii klubového spoluhráča Xaviho Hernandeza a portugalskej hviezdy nezmieriteľného rivala Kataláncov Realu Madrid Cristiana Ronalda. Iba dvadsaťštyriročný Messi minulý rok vyhral množstvo trofejí. S Barcelonou triumfoval v Lige majstrov, Primera División, európskom Superpohári, španielskom Superpohári aj na MS FIFA klubov. V sezóne 2010/2011 strelil Messi 53 gólov, a v aktuálnej už 31.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies