Messi si údajne chce oddýchnuť od reprezentácie

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 15:47 • 2 min
Messi si údajne chce oddýchnuť od reprezentácie

BUENOS AIRES - Kapitán argentínskej futbalovej reprezentácie Lionel Messi údajne zvažuje, že istý čas nebude hájiť farby svojej vlasti.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný rodák z Rosaria má údajne po krk silnejúcej kritiky, ktorá sa naňho valí po neúspešnom finále juhoamerického šampionátu Copa América proti Čile. Informoval o tom prestížny argentínsky denník Ole. Čile zdolalo Argentínu 4:1 v jedenástkovom rozstrele, predtým 120 minút diváci nevideli gól.


Hráč FC Barcelona podľa uvedeného zdroja premýšľal o pauze v národnom mužstve už po MS 2014 v Brazílii, kde Argentínčania v súboji o zlato nestačili na Nemcov. Silný mienkotvorný denník Ole Messimu vyčíta, že nedokáže Argentínu priviesť k veľkej trofeji tak, ako sa mu to darí na klubovej úrovni. V jeho domovine sa začínajú ozývať názory odborníkov, ktorí tvrdia, že sa nikdy nevyrovná Diegovi Maradonovi, pretože v drese Argentíny nevyhral veľký turnaj.

 

Rovnako ako Messi údajne rozmýšľa aj jeho krajan a klubový spoluhráč Javier Mascherano. Šéfredaktor Ole Leonardo Farinella napísal, že Messimu by mali odobrať kapitánsku pásku a práve okolo Mascherana postaviť nové argentínske mužstvo. "Najlepší hráč sveta nás nereprezentuje v dôležitých momentoch. Náš tím vo finále kvalitatívne nemal na mužstvo Čile. Messi zápas strávil tým, že sa túlal okolo ihriska. Samozrejme, občas sa hráčovi môže stať, že mu nevyjde zápas, ale jeho výkon bol nedôstojný. Hráč sa nemôže neprítomne potulovať po ihrisku, kým jeho spoluhráči bojujú. Je čas urobiť zmeny a postaviť mužstvo okolo Mascherana. Kapitánska páska je v zlých rukách. Dosť už," vyhlásil Farinella, ktorého slovo má vo futbalových kruhoch v Argentíne veľké slovo.
Messiho úvahy vraj mohla ovplyvniť aj skutočnosť, že počas prvého polčasu sobotňajšieho finále Copa América 2015 napadli domáci čilskí fanúšikovia členov jeho rodiny. Incident sa udial krátko pred prestávkou, keď priaznivci "La Roja" inzultovali blízkych útočníka FC Barcelona. Messiho brata Rodriga zasiahol predmet pri jednej ostrej slovnej výmene, následne sa sám poškodený, ďalší brat Matias a rodičia Jorge a Celia cez polčas presunuli do bezpečia. Bez ujmy nezostali ani rodinní príslušníci Sergia Agüera.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies