Messi s Ronaldom ako Federer a Djokovič

NETKY.SK • 13 December 2016, 09:57 • 2 min
Messi s Ronaldom ako Federer a Djokovič

BUKUREŠŤ - Niekdajší svetový hráč španielskych futbalových klubov Real Madrid a FC Barcelona, Rumun Gheorghe Hagi, ponúkol po pondelkovom vyhlásení ankety Zlatá lopta (Ballon d´Or) zaujímavý pohľad na momentálne dvoch najlepších hráčov sveta Cristiana Ronalda a Lionela Messiho.

slovakia

left justify in out

V poradí 61. ročník prestížnej bilančnej ankety, ktorú organizuje francúzsky odborný časopis France Football, suverénne ovládol Portugalčan C. Ronaldo. V hlasovaní 173 zástupcov médií získal dovedna 745 bodov, druhému Messimu sa ušlo 316 bodov. 


"Títo dvaja robia môj život šťastným," vyhlásil 51-ročný Hagi pre Omnisport, citoval ho aj portál soccerway.com. Keď "karpatského Maradonu", ako v hráčskych časoch prezývali vtedajšiu rumunskú "desiatku", požiadali, aby vyslovil svoj názor, prečo je C. Ronaldo opätovne najlepším hráčom sveta, doplnil: "Pretože neúnavne trénuje, pretože správne regeneruje a čo je najdôležitejšie - vždy chce vyhrávať." 


"Byť rozdielovým hráčom na ihrisku nemusí vždy súvisieť so životnou motiváciou. Je to o futbalových ambíciách. Futbalisti nie sú herci. Vo filmovom priemysle natočíte film a môžete si ho pozrieť 100-krát. Pre futbalistov je každý zápas iný. Musia byť motivovaní, ak sa chcú stať najlepšími na svete. Jednou z vlastností Ronalda, Messiho a ďalších špičkových hráčov, ktorí dosahujú svetovú úroveň, je ich vysoká motivácia stále sa zlepšovať," skonštatoval Gheorghe Hagi a na koniec si dovolil oboch futbalových velikánov prirovnať k súčasným tenisovým hviezdam: "Žijeme vo futbalovej ére s dvomi úžasnými hráčmi. Jeden má technickú kvalitu, druhý neuveriteľnú silu. Môžete mať skvelé telo, ale všetko sa začína vo vašej mysli. Messi je veľmi kreatívny, má výbornú techniku a je to čistý talent. Mohli by sme povedať, že Messi je ako Roger Federer v tenise. Cristiano Ronaldo je pre zmenu ako Novak Djokovič." 


Tridsaťjedenročný rodák z Madeiry C. Ronaldo v roku 2016 dominoval na medzinárodnom fóre, keď s Realom Madrid vyhral Ligu majstrov a Portugalsko doviedol k titulu majstra Európy. Do zbierky mu ešte môže pribudnúť titul z MS klubov, ktoré sa od 8. do 18. decembra konajú v Japonsku.

 

Messi sa v drese FC Barcelona tešil z prvenstva v španielskej La Lige a tamojšej pohárovej súťaži Copa del Rey, v najcennejšom drese si zahral v neúspešnom finále letného juhoamerického šampionátu Copa América. Cristiano Ronaldo má celkovo na svojom konte štyri prvenstvá (2008, 2013, 2014, 2016), o dva roky mladší Messi uspel päťkrát (2009 - 2012 a 2015). 

 

https://int.soccerway.com/news/2016/December/13/hagi-federer-would-be-messi-ronaldo-is-like-djokovic/n893766/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies