Messi s otcom zaplatili 5 miliónov ako nápravu za zlé daňové odvody

NETKY.SK • 5 September 2013, 08:13 • 2 min
Messi s otcom zaplatili 5 miliónov ako nápravu za zlé daňové odvody

MADRID - Hviezdny argentínsky futbalista Lionel Messi a jeho otec Jorge museli na základe rozhodnutia súdu zaplatiť španielskym autoritám vyše päť miliónov eur po tom, čo ich v júni obvinili z podvodu na daňovom priznaní. V stredu o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Messi a jeho otec uhradili minulý mesiac čiastku 5,016.542,27 milióna eur ako nápravu za zlé daňové odvody. Oboch ešte predvolal súd na vypočúvanie 17. septembra, ale ich právnik požiadal o nový termín pojednávania. Štvornásobný najlepší futbalista sveta podľa FIFA spolu s otcom popierajú, že chybu spravili úmyselne. Oboch obvinili z nepriznaných daní v rokoch 2006 až 2009. Výnosy z Messiho reklamných aktivít boli ukryté pomocou komplexných sietí fiktívnych spoločností v Uruguaji, Belize, Švajčiarsku a Veľkej Británii, uviedla v obvinení katalánska prokuratúra. "O tieto veci som sa nestaral a rovnako ani môj otec," povedal 26-ročný Messi v júli a dodal: "Máme právnikov a finančných poradcov, ktorí sa o to starajú a dôverujeme im."

Messi sa stal rezidentom Barcelony v roku 2000 a od roku 2005 má aj španielske občianstvo. Patrí k najviac zarábajúcim športovcom na svete a podľa magazínu Forbes si príde na viac ako 20 miliónov dolárov za futbalové aktivity. Okrem toho zarobí údajne ďalších 21 miliónov dolárov z reklamných aktivít.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona