Messi rozhodol o víťazstve Argentíny druhým gólom na MS

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 08:10 • 2 min
Messi rozhodol o víťazstve Argentíny druhým gólom na MS

RIO DE JANEIRO - Svoj druhý gól v kariére na majstrovstvách sveta dosiahol v nedeľu na slávnej Maracane argentínsky futbalový kanonier Lionel Messi. Ten do siete Bosny a Hercegoviny v 65. minúte stretnutia F-skupiny na XX. svetovom šampionáte v Brazílii bol nielenže podmanivý, ale aj víťazný.

slovakia

left justify in out

Kapitán "albicelestes" sa presadil po peknom slalome v súperovej obrane a strele z hranice šestnástky od pravej žrde. Favorizovaní Argentínčania sa však s Balkáncami dovtedy viac trápili ako hrali, rýchly vlastenec Seada Kolašinaca už v 3. minúte duelu ich nenakopol podľa očakávania a po presnom zásahu Vedada Ibiševiča v závere stretnutia ešte museli bojovať o udržanie stavu 2:1.

 

"Bol som nervózny, plný očakávaní, keďže išlo o prvý zápas. Je dôležité odštartovať víťazstvom, troma bodmi, aj keď niektoré veci musíme zlepšiť. Je pre mňa vždy radostná udalosť, keď skórujem za národný tím," uviedol najdrahší drahokam zo súčasnej klenotnice FC Barcelona. Messi dal svoj premiérový gól na najväčšom futbalovom sviatku presne pred ôsmimi rokmi na MS v Nemecku v Gelsenkirchene pri víťazstve nad Srbskom 6:0. 

 

Tréner Alejandro Sabella v nedeľu oživil zostavu striedaniami v úvode druhej štyridsaťpäťminútovky a čerstvá krv okysličila výkon jeho tímu. "Videli sme duel dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme mali Bosniakov pod kontrolou, ale smerom dopredu sme nič neutvorili. V druhom sme po zmenách v zostave pridali gól zásluhou Messiho. Máme však čo zlepšovať," potvrdil Sabella, čo v nedeľu v Riu de Janeiro videli všetci. Jeho náprotivok Safet Sušič nebol napriek prehre vyslovene sklamaný. "Naším cieľom bolo predviesť proti jednému z favoritov na celkové prvenstvo výkon na hranici možností. Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Mali sme v úvode smolu, keď sme si dali vlastný gól, čo sa potom ťažko otáča. Na úspech proti Argentíne potrebujete aj šťastie," poznamenal tréner Bosniakov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies