Messi režíroval pohárový triumf Barcelony

NETKY.SK • 31 Máj 2015, 09:28 • 2 min
Messi režíroval pohárový triumf Barcelony

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona vybojovali ďalšiu cennú trofej a stále majú šancu na zisk sezónneho treble.

slovakia

left justify in out

Po ligovom triumfe vyhrali v sobotu vo finále španielskeho Kráľovského pohára nad Athleticom Bilbao 3:1 pod režisérskou taktovkou dvojgólového Lionela Messiho. Kataláncov ešte na budúcu sobotu čaká finálový súboj Ligy majstrov proti Juventusu Turín, v ktorom môžu ukončiť vydrenú sezónu vo veľkom štýle.

 

Finálový duel na barcelonskom trávniku sa opäť zmenil na galapredstavenie elitného ofenzívneho trojzáprahu Barcelony. Messi dal dva góly, Neymar pridal jeden, pri ktorom mu asistoval Luis Suarez. Juhoamerické trio tak zaznamenalo v sezóne vo všetkých súťažiach spolu už 120 gólov, čím o dva zásahy prekonalo doterajší španielsky rekord Cristiana Ronalda, Karima Benzemu a Gonzala Higuaina zo sezóny 2011/2012.

 

"Leo je neskutočný a pre mňa je najlepší na svete," chválil Neymar svojho argentínskeho spoluhráča, ktorý sa zaskvel najmä pri prvom góle. Messi po dvadsiatich minútach predviedol famózne sólo, keď pri autovej čiare oklamal troch protihráčov, v šestnástke obišiel ďalšieho a presnou strelou k žrdi otvoril skóre. "Ak Messi nie je nezastaviteľný, tak je určite 'takmer' nezastaviteľný. Jeho prvý gól bol fantastický," zložil útočníkovi Barcelony poklonu aj kouč Bilbaa Ernesto Valverde.

Barcelona si pripísala už svoj rekordný 27. triumf v domácom pohári a prvýkrát od roku 2011 má v jednej sezóne na konte dve veľké trofeje, Môže si ale zopakovať aj cenné treble z roku 2009. "Máme to na dosah a môže sa to podariť iba druhýkrát v klubovej histórii." povedal po zápase tréner katalánskeho veľkoklubu Luis Enrique. "Vo vrecku máme dve trofeje a chceme aj tretiu. Bude to náročné, ale je to cieľ, na ktorom teraz všetci pracujeme. Dnes sme boli lepší ako Athletic a teraz musíme ešte zdolať Juventus," dodal Enrique, ktorý si neodpustil ani miernu ktitiku Neymara za nadmerné provokácie smerom k súperovi. "Ale v Brazílii je to normálne..."

 

Posledný zápas v drese Barcelony na štadióne Camp Nou má za sebou Xavi Hernandez. Ikonický stredopoliar vybehol na trávnik v 56. minúte a za Kataláncov tak má na konte spolu už 766 duelov. Namiesto veľkých slov o svojom lúčení po 17-tich sezónach v klube však po zápase vyzdvihoval Messiho: "Iba Messi dokáže to, čo dnes opäť predviedol, hoci je aj osobne bránený. Je privilégium hrať po boku najlepšieho hráča na svete."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona