Messi priznal nervozitu, nechcel rozstrel

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 08:32 • 2 min
Messi priznal nervozitu, nechcel rozstrel

SAO PAULO - Argentínu na majstrovstvách sveta vo futbale opäť zachránil kapitán Lionel Messi. V osemfinále proti Švajčiarsku síce neskóroval, ale v 118. min sa po jeho akcii presadil Ángel Di María a rozhodol o tesnej výhre juhoamerického tímu.

slovakia

left justify in out

Argentínu stál zápas so Švajčiarskom veľa síl, okrem fyzických aj psychických. "Bol som už dosť nervózny. Nemohli sme dať gól a jediná chyba nám mohla ukončiť turnaj. Nechceli sme penalty, chceli sme rozhodnúť na ihrisku," povedal Messi, ktorý si vo všetkých štyroch dueloch Argentíny v Brazílii vyslúžil ocenenie pre hráča zápasu.

 

Tentoraz ho Švajčiari pozorne bránili, počas prvej hodiny bol takmer neviditeľný. Postupne sa rozohral k dobrému výkonu a bol na začiatku rozhodujúcej akcie predĺženia. "Rozmýšľam som, či to neskúsim sám. Potom som však uvidel Ángela a rozhodol sa prihrávať. Máme dôvod na oslavu. Neviem, či som si tentoraz zaslúžil ocenenie pre hráča zápasu. Oveľa dôležitejší je však náš postup," uviedol Messi. 

 

V argentínskom tábore zavládlo po zápase veľké nadšenie. Juhoameričania svoju radosť ukázali aj na sociálnych sieťach, trio Messi, Di María a Lavezzi dalo na Twitter aj spoločnú selfie zo spŕch. Víťazný gól bol pre nich vykúpením. "Aj taký býva futbal. Driete a neviete sa presadiť a potom príde šťastný moment, ktorý musíte využiť. Zápasy rozhodujú rôzne maličkosti. Teraz nás čaká štvrťfinále a ďalší náročný súboj. Na svetovom šampionáte nie je žiaden súper ľahký," doplnil Messi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies