Messi otočil mestské derby s Espanyolom, pokoril métu 400 gólov

NETKY.SK • 8 December 2014, 09:30 • 2 min
Messi otočil mestské derby s Espanyolom, pokoril métu 400 gólov

BARCELONA - Argentínsky futbalový útočník Lionel Messi pokoril métu 400 gólov v drese FC Barcelona. V nedeľu prispel hetrikom k ligovému triumfu 5:1 v mestskom derby s Espanyolom. Celkovo zaznamenal v drese katalánskeho tímu v súťažných zápasoch už 402 presných zásahov.

slovakia

left justify in out

"Barca" je v tabuľke stále druhá o dva body za Realom Madrid, ktorý si vďaka hetriku Cristiana Ronalda poradil so Celtou Vigo 3:0. Proti Espanyolu prehrávala od 13. minúty po góle jej bývalého hráča Sergia Garciu, potom však prišli chvíle Messiho. Tesne pred koncom prvého polčasu strelou z hranice šestnástky vyrovnal a krátko po zmene strán po prihrávke Luiza Suareza zabezpečil domácim vedenie. Deväť minút pred koncom zavŕšil hetrik a spečatil konečný výsledok.

 

"Do prvého gólu tempo nebolo príliš vysoké. Sme na to zvyknutí, lebo naši súperi sa na Nou Campe od úvodných minút väčšinou zamerajú výlučne na defenzívu. Po inkasovanom góle sa do našich radov vkradla nervozita, pomohlo nám však vyrovnanie do šatne. V druhom polčase bol už zápas v našej réžii, hralo sa nám oveľa ľahšie. Boli sme oveľa živší, prechod do útoku bol plynulejší," citovala agentúra Reuters slová trénera Barcelony Luisa Enriqueho.

 

Strelec tretieho gólu FC Gerard Pique tvrdil, že to nebol ani zďaleka taký jednoznačný zápas, ako ukazuje konečný výsledok. "Espanyol nám v prvom polčase skomplikoval cestu za tromi bodmi. Dôležité však bolo, že sme sa dokázali otriasť. V druhom polčase sme sa vyvarovali chýb a boli sme lepším tímom. Pokiaľ ide o výkon Lia Messiho, v tomto prípade sú akékoľvek slová zbytočné. Za tie roky urobil pre Barcelonu veľmi veľa a týždeň čo týždeň dokazuje, že je svetovou extratriedou."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies