Messi najlepším kanonierom v histórii LM, Xaviho rekordný štart

NETKY.SK • 25 November 2014, 21:48 • 2 min
Messi najlepším kanonierom v histórii LM, Xaviho rekordný štart

NIKÓZIA - Argentínsky futbalista Lionel Messi sa stal historicky najlepším strelcom Ligy majstrov. V utorňajšom dueli F-skupiny dosiahol pri víťazstve FC Barcelona na pôde APOEL-u Nikózia (4:0) hetrik, po ktorom má v prestížnej súťaži na konte už 74 gólov. O tri presné zásahy tak prekonal bývalého kanoniera Realu Madrid a Schalke 04 Raula Gonzaleza.

slovakia

left justify in out

"Mám radosť, že sa mi podarilo prekonať strelecký rekord v takej prestížnej a významnej súťaži, akou je Liga majstrov. Najdôležitejšie však je, že sme získali tri body," povedal pre akreditované médiá Messi, ktorý skóroval v 38., 58. a 87. minúte spomínaného duelu. Pred jeho gólovým koncertom sa presadil ešte Luis Suarez. Katalánsky veľkoklub si už v predstihu zabezpečil postup medzi šestnásť najlepších tímov Európy spoločne s francúzskym šampiónom Parížom Saint-Germain.
      

Obe mužstvá si to v záverečnom 6. kole hlavnej fázy 10. decembra o 20.45 h na Nou Campe rozdajú o prvenstvo v F-skupine. "Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali skupinu a vynasnažíme sa naplniť ciele, ktoré sme si vytýčili pred začiatkom sezóny. Paríž bude tvrdým orieškom. Francúzsky majster má vo svojom strede veľa kvalitných hráčov, každým rokom rastie a zlepšuje sa. My však hráme doma a pokúsime sa pretaviť túto výhodu v plný bodový zisk," dodal Messi.  
      

Dvadsaťsedemročný Argentínčan zaznamenal v priebehu štyroch dní už druhý historický zápis. V sobotu dopomohol hetrikom "Barce" k víťazstvu nad FC Sevilla (5:1) a s 253 gólmi sa stal najlepším zakončovateľom v dejinách Primera Division. O dva presné zásahy tak prekonal rekord legendárneho kanoniera Athletic Bilbao Telma Zarru.
      

O ďalší rekordný zápis sa postaral Xavi. Dlhoročný tvorca hry Barcelony, ktorý v 62. minúte vystriedal Chorváta Ivana Rakitiča, si pripísal na konto 145. štart v najprestížnejšej európskej súťaži. Prekonal tak rekord Ikera Casillasa. Brankár Realu Madrid a španielskej reprezentácie môže Xaviho vyrovnať, ak nastúpi v stredajšom dueli na pôde švajčiarskeho majstra FC Bazilej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies