Messi najlepší v Primera División, Ronaldo najužitočnejší

NETKY.SK • 3 December 2013, 14:45 • 2 min
Messi najlepší v Primera División, Ronaldo najužitočnejší

MADRID - Portugalský krídelník Realu Madrid Cristiano Ronaldo a argentínsky ofenzívny klenot FC Barcelona Lionel Messi si podelili najprestížnejšie ceny za sezónu 2012/2013 v najvyššej španielskej dlhodobej futbalovej súťaži. Slávnostné vyhlásenie tejto bilančnej aktivity sa konalo v rámci pondelňajšieho madridského galavečera organizácie LFP, ktorá spravuje Primera División a Segunda División.

slovakia

left justify in out

Ronaldo sa stal laureátom v kategórii najužitočnejší (MVP) a Messi je celkovo najlepší hráč a okrem toho aj top-útočník. Obaja sú v užšej nominácii na Zlatú loptu FIFA 2013.

Trénerom sezóny podľa LPF sa stal Argentínčan Diego Simeone, ktorý s Atléticom Madrid získal národný pohár Copa del Rey 2012/2013. Honor medzi ofenzívnymi stredopoliarmi za hodnotené obdobie patrí Messiho spoluhráčovi z Camp Nou Andrésovi Iniestovi, zatiaľ čo Asier Illarramendi (v lete prišiel do Realu Madrid zo San Sebastiánu) je objavom súťažného ročníka aj jednotkou v skupine centrálnych stredopoliarov. Ďalší člen kádra "bieleho baletu" zo španielskej metropoly Sergio Ramos triumfoval medzi obrancami. Najlepším brankárom ostatnej sezóny bol Belgičan v službách Atlética Thibault Courtois. Cenu fair play si odniesli gólman Realu Madrid Iker Casillas a klub Athletic Bilbao.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona