Messi je podľa trénera Nigérie z Jupitera

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 09:28 • 2 min
Messi je podľa trénera Nigérie z Jupitera

PORTO ALEGRE - Argentínčan Lionel Messi hrá podľa trénera Nigérie Stephena Keshiho futbal z inej planéty.

slovakia

left justify in out

Štvornásobný najlepší futbalista planéty sa najvýraznejšou mierou postaral o doterajšie úspešné výsledky juhoamerického giganta, ktorý je vážnym ašpirantom na popredné umiestnenie na MS 2014. "Albicelestes" majú dosiaľ na konte dve trofeje (1978, 1986), ku ktorým by s výraznou "pomocou" svojho kapitána radi pridali aj tretí primát. Messi, ktorý zatiaľ zažil na futbalovom trávniku väčšiu slávu na klubovej úrovni v mužstve FC Barcelona ako pri účinkovaní v národnom tíme, chce výraznejšie uspieť aj v drese "nebesky modrých" a vyrovnať sa svojmu idolu - Diegovi Maradonovi, hlavnej postave majstrov sveta z roku 1986.

 

V stredu proti Nigérii strelil gól už v tretej minúte, potom sa v závere prvého polčasu presadil aj z priameho kopu a spoločne s Brazílčanom Neymarom je najlepším strelcom turnaja. Argentína zdolala Nigériu 3:2. "Nemali sme Messiho. To je výnimočný futbalista, hráč z inej planéty, je z Jupitera. Má dar z nebies. Bol jednoducho nezastaviteľný," zhodnotil stredajší duel na štadióne Beira-Rio 52-ročný kormidelník Nigérie Stephen Keshi. 

 

Lionel Messi strelil štyri z doterajšieho poltucta argentínskych gólov na tohtoročnom šampionáte v Brazílii, skóroval dosiaľ v každom dueli. V stredu si dal s menším oneskorením dar k utorkovým 27. narodeninám. "Hrali sme dnes proti tímu, ktorý chcel hrať futbal," tvrdil Messi, ktorého tréner Sabella ho po hodine hry stiahol z trávnika, aby Lionelovi ušetril sily na osemfinále. "Proti Nigérii sme podali dobrý výkon, naši fanúšikovia mohli vidieť Argentínu, akú si želajú. Musíme pokračovať na tejto ceste. Verím, že uspejeme," skonštatoval Messi, ktorý v ostatných 23 zápasoch v najcennejšom drese skóroval až 24-krát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies